Ξανθάνος και Πλέσσας σήκωσαν την σημαία και πάλι ψηλά

Δύο Έλληνες οδηγοί, σήκωσαν και πάλι την Ελληνική σημαία ψηλά. Ο Μάριος Ξανθάκος και ο Νίκος Πλέσσας, για μία ακόμη φορά ταξίδεψαν στην γειτονική Ιταλία και πήραν μέρος στην Ανάβαση Trento Bondone που προσμετρά στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων, καθώς και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων Ιστορικών Αυτοκινήτων.

Η εν λόγο Ανάβαση έχει καταστεί σαν θρύλος στην Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, με πολλές και εντυπωσιακές συμμετοχές. Η τεράστια μήκους διαδρομή των 17,3 αγωνιστικών χιλιομέτρων, είναι το κύριο χαρακτηριστικό αφού ελλείψει σημειώσεων και συνοδηγού το έργο των συμμετεχόντων δυσχεραίνει κατακόρυφα.

Οι δύο Έλληνες οδηγοί και οι ομάδες τους, τα κατάφεραν περίφημα στον αγώνα, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο το επίπεδο των Ελλήνων αγωνιζόμενων. Ο Μάριος Ξανθάκος, με τεράστια πείρα στην γειτονική Ιταλία πλέον είναι “υπολογίσιμος” αντίπαλος, ενώ ο Νίκος Πλέσσας έχει αρχίσει και προσαρμόζετε ήδη στις απαιτήσεις του Αγώνα με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή, αν και μόλις στην δεύτερή του συμμετοχή στον συγκεκριμένο Αγώνα.

Ο Μάριος Ξανθάκος τερμάτισε στην 30η θέση της Γενικής κατάταξης οδηγώντας ένα πανέμορφο Ford Fiesta R5 EVO ενώ στην κατηγορία A 3000+ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χρόνο 11:15.70

Ο Νίκος Πλέσσας τερμάτισε στην 107η θέση της Γενικής κατάταξης ανάμεσα σε 128 συμμετέχοντες με το “θηριώδες” Ford Sierra RS 500 Cosworth. Στην κατηγορία E2-SH 3000+ τερμάτισε στην 2η θέση με χρόνο 13:08.69.

Και του χρόνου εις ανώτερα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ