Διονύσης Καλούδης : Το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει

Ο Διονύσης Καλούδης είναι το τρανό παράδειγμα της παροιμίας «το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει». Με πατέρα τον βετεράνο Πρωταθλητή Νίκο Καλούδη, στο αίμα του Διονύση δεν θα μπορούσε να μην κυλάει και λίγο «βαλβολίνη».

Ο Διονύσης γεννήθηκε το 1991 και από την πρώτη χρονιά που έβγαλε το δίπλωμα έκατσε στο μπάκετ του Peugeot 205 MAXI συμμετέχοντας στα πρώτα του Super Lap, στην πίστα της ΚαρτΜάνια εδώ στην Πάτρα, κερδίζοντας από την πρώτη στιγμή το χειροκρότημα και τις εντυπώσεις, αφού τα χρονόμετρα έδειχνα πολύ ωραία πράγματα.

Από του πρώτους Αγώνες οι καλές εμφανίσεις δεν άργησαν να έρθουν και με την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση από τον πατέρα του Νίκο, μετατράπηκαν σε διακρίσεις και νίκες.

Το 2016 ο Διονύσης ως Αθλητής της ΦΙΛΜΠΑ, συμμετείχε σε 3 Αγώνες και ανέβηκε στο βάθρο 5 φορές, για την κλάση του Ε/10 και τις ομάδες του Ε και Ε έως 2000.

Τον Ιούνιο η χρονιά ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά από την Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας με τρία βάθρα. Η 3η θέση στην κατηγορία Ε έως 2000, η 3η θέση για την Ε/10 και η 2η θέση στην κατηγορίας έως 1600 για έναν Αγώνα του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως μέτρια επίδοση.  Επόμενος Αγώνας ήταν η Ανάβαση Δημητσάνας που προσμετρούσε στον ίδιο θεσμό με τη πρώτη θέση στο βάθρο να χάνεται από ένα «άδικο» τεκακιέ. Ο Διονύσης έκανε μια πολύ δυνατή εμφάνιση που του άφησε την δεύτερη θέση στην κατηγορία του. Η χρονιά έκλεισε με Αγώνα εντός έδρας στην Ανάβαση Πιτίτσας και ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Η Τρίτη θέση στη κατηγορία του ανάμεσα στους διεκδικητές του Πρωταθλήματος ήταν κάτι που είχε στο πολύ πίσω μέρος του μυαλού του ο Πατρινός οδηγός. Σπάζοντας το φράγμα των 2 λεπτών ο Διονύσης έδωσε πολύ χαρά στους αγαπημένους φιλάθλους του.

Το 2017 στα σχέδια του Αθλητή της ΦΙΛΜΠΑ είναι η συμμετοχή του στο Κύπελλο Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος και σε επιλεγμένους Αγώνες του Πρωταθλήματος.