Το “Μετάλλιο του Δήμου Πύργου” απονεμήθηκε σε Μπαντούνα και Λαινόπουλο

Σε μια ζεστή εκδήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Πύργου, όπως διαβάσατε και στο χθεσινό φύλλο, βράβευσε την περασμένη Παρασκευή τρεις ανθρώπους οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό του Νομού

Τον άνθρωπο που έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία τον μεγαλύτερο τίτλο της Ελλάδας στο Ράλι, τον Γιάννη Μπαντούνα, τον Στέλιο Λαϊνόπουλο οποίος πέρα από τις διακρίσεις που έχει πετύχει σε εγχώριο επίπεδο, έχει αγωνιστεί στο Ράλι Ακρόπολις και έχει είκοσι συμμετοχές στο Ολυμπιακό Ράλι και τέλος, την ΑΟΛΑΠ, τη Λέσχη η οποία προβάλλει τον Πύργο και την Ηλεία, όντας μια από τις κορυφαίες λέσχες αυτοκινήτου στη χώρα στο πρόσωπο του Προέδρου της Μιχάλη Αποστολόπουλου.

Γαβρίλης Λιατσής

 «Τον καλό δεν πρέπει να διστάζουμε να το επαινούμε. Άλλωστε αυτό είναι η πληρωμή της αρετής και του αγώνα μας στη ζωή. Ο δήμαρχος πρέπει να βγαίνει μπροστά πάντα, να μιλάει για ό,τι σπουδαίο συμβαίνει στην πόλη του. Είναι ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα στην πόλη μας. Είναι ανάγκη να τιμήσουμε τα παιδιά μας, τα οποία με τους άθλους τους, την κρατάνε ψηλά. Φεύγοντας από τη διοίκηση της πόλη μου, προσπαθώ με τις ενέργειες μου, να διαμορφώσω νέες τάσεις ζωής και πολιτικής εν γένει συμπεριφοράς. Χρειαζόμαστε μια τοπική πολιτική δράση, με τυπικά χαρακτηριστικά που έχουν σχέση με την πρωτεύουσα του νομού μας και την ιστορία της. Όσοι από εμάς είμαστε εδώ, συνδεόμαστε με μια μεγάλη αλήθεια που δεν είναι άλλη, παρά η αγάπη για τον τόπο μας».

Γιάννης Μπαντούνας

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη βοήθειά σας όλα τα χρόνια της θητεία σας, συμβάλλοντας έτσι, ώστε να είναι ο Δήμος μας και η Λέσχη μας, πρώτη σε διοργανώσεις, αλλά και πρώτη από πλευράς επιτυχιών στην Ελλάδα, στο άθλημα του αυτοκινήτου. Ένα άθλημα πλέον, αναγνωρισμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ισότιμο με τα υπόλοιπα αθλήματα. Και πρέπει μέσα από αυτό, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, την Α΄βαθμια και τη Β΄βαθμια εκπαίδευση, τη σωστή λειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής που επαναλειτουργεί χάρη στις ενέργειές σας, να βοηθήσουμε όλοι να αποκτήσουν οι νέοι οδηγική παιδεία, συμβάλλοντας έτσι, στη μείωση των ατυχημάτων, που είναι μια από τις πρώτες αιτίες θανάτων στη χώρα μας».

Στέλιος Λαϊνόπουλος

 «Να ευχαριστήσω το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο για τη σημερινή βράβευση. Καθώς επίσης και όσους με βοήθησαν αυτά τα χρόνια, όπως την οικογένειά μου. Θα ήθελα να αναφερθώ και στον άνθρωπο ο οποίος έβαλε τα θεμέλια σε αυτή τη Λέσχη, τον πατέρα μου, τον Θοδωρή Λαϊνόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει και πρόεδρος της ΑΟΛΑΠ και αγωνιζόμενος και μας έδωσε το ερέθισμα να αγωνιζόμαστε και να ασχοληθούμε και να έχουμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο, ώστε να ακούγεται και η πόλη μας και αν προσελκύουμε ξένους στον Πύργο»

Mιχάλης Αποστολόπουλος : «Φίλοι και φίλες της ΑΟΛΑΠ. Αυτός είναι ο τίτλος σας απόψε.

 Ευχαριστώ τον Δήμαρχο και το Δ.Σ. της πόλης μου, για την ανώτατη τιμή που έκανε στη Λέσχη μας. Αυτό το αποψινό, αύριο θα μεταδοθεί στις 52 πρωτεύουσες της Ελλάδας. Και θα είναι παράδειγμα πρωτοπορίας του Πύργου. Δεν έχει ξαναγίνει σε καμία πόλη να τιμηθούν αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Δίνουμε τα φώτα και σε αυτό.  Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, μέσω του αθλητικού τουρισμού, μαζί με το ποδόσφαιρο, είναι τα δημοφιλέστερα αθλήματα. Την τιμητική αυτή πλακέτα την αφιερώνω σε όλες τις διοικήσεις από το `1973, στα μέλη μας, στους αθλητές μας, στα στελέχη, κριτές, χορηγούς μας, αλλά πάνω απ’ όλα στους φίλους που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια, πετύχαμε:

Πρώτον: Τη μακροβιότητα του Σωματείου, το οποίο έφτασε τα 46 χρόνια.

Δεύτερον: Καθιερώσαμε και διατηρούμε τον δημοφιλέστερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, το Ολυμπιακό Ράλι, του οποίου το brand name είναι τόσο ισχυρό, που στολίζει και διαφημίζει την πόλη μας.

Τρίτον: Πετύχαμε να έχουμε τον λεγόμενο αθλητικό τουρισμό. Αθλητές, ομάδες υποστήριξης, μηχανικοί, τεχνικού, κριτές, στελέχη, συνοδοί, οικογένειες, θεατές από άλλες πόλεις της Ελλάδας, ήρθαν και επισκέφτηκαν για τους αγώνες την πόλη μας. Ένας υψηλού επιπέδου εισοδηματικός τουρισμός, όπως χαρακτηρίζεται ο μηχανοκίνητος αθλητισμός.

Τέταρτο: Οργανώσαμε όλες τις μορφές αγώνων, αυτοκινήτου, καρτ, μοτοσικλέτας, πάντοτε σε πανελλήνια πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας. Ελάχιστους φιλικούς αγώνες έχει κάνει η Λέσχη μας στα 46 της χρόνια.

Πέμπτο: Οι αθλητές μας, ξεχώρισαν με κορυφαίες ατομικές διακρίσεις, σε όλες τις διοργανώσεις που μετείχαν. Η σημερινή αγωνιστική ομάδα της ΑΟΛΑΠ, απαριθμεί 77 αθλητές, έναν μεγάλο αριθμό αθλητών για την πόλη μας.

Έκτο: Γίναμε αποδεκτοί από την κοινωνία, ως ένα Σωματείο το οποίο προσφέρει στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Αυτά τα παραπάνω πετύχαμε. Τι δεν πετύχαμε;

Να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα. Το αυτοκινητοδρόμιο. Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο, με πολλαπλή δραστηριότητα και συμβολή στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Περιμένουμε….».