Θα γίνω λίγος κακός : Η νέα μόδα των delivery boys

Του Μάρκου Κ. Καπετανάκη

 

Σίγουρα πολλοί θα με “κράξουν”, από αυτούς που θα διαβάσουν τις πιο κάτω γραμμές, αλλά αυτό δεν παύει να τις κάνει 100% αληθινές. Πολλές φορές τα ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί με την “δύσκολη” δουλειά του ντελιβερά, αφού πραγματικά είναι και δύσκολη και επικίνδυνη και τις περισσότερες μέρες του χρόνου, κάτω από κακές καιρικές συνθήκες.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει άλλοθι και πως πρέπει οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτό το πόστο να μην μεριμνούν για την προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και τον υπολοίπων.

Την νέα μόδα λοιπόν, μπορούμε να πούμε πως την δημιούργησε ο νέος νόμος που ορίζει πως πρέπει να γίνετε η μεταφορά τροφίμων, μέσα σε ειδικά κουτιά με την απαραίτητη ασφάλεια και τα σχετικά.

Πλέον όλοι οι ντελιβεράδες με το ένα χέρι λοιπόν, κρατούν το ειδικό “βαλιτσάκι” που έχουν μέσα τα φαγητά, τους καφέδες και ότι άλλο, ενώ με το άλλο προσπαθούν να ανοίξουν το γκάζι, με φρενάρουν, να κρατήσουν το τιμόνι και να μιλήσουν και στο τηλέφωνο.

Αγαπητέ μου φίλε, ντελιβερά. Σε προκαλώ, προσκαλώ, παρακαλώ, να προσέχεις πρώτα την προσωπική σου ακεραιότητα και σε δεύτερη μοίρα και την δικιά μου που έρχομαι από απέναντι ή πάω να περάσω το δρόμο. Ας γυρίσουμε όλοι σπίτι μας. Και να φάμε ή να πιούμε μετά από 2 λεπτά δεν χάλασε ο κόσμος………….

 

Σε ευχαριστώ για την κατανόηση