Θα γίνω λίγο κακός : Υπάρχουν και μερικοί, που εκτιμούν στον χώρο μας

Του Μάρκου Κ. Καπετανάκη

Τέλος καλό όλα καλά, για ακόμα μία Ανάβαση Πορταριάς, που αν και επετειακή, καθώς έκλεισε τα 40 χρόνια ύπαρξής της, δεν γιορτάστηκε με την μεγαλοπρέπεια που της αρμόζει και θα ήθελαν οι άνθρωποι της Λ.Α. Βόλου, λόγω COVID.

Δεν θα σταθούμε στο αγωνιστικό τμήμα, παρόλο που υπήρξαν εντυπωσιακές μάχες, στο όριο, αλλά σε ένα “απόσπασμα” από την τελετή των απονομών στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς.

Καθώς κυλούσε η διαδικασία, ο εκφωνητής, φώναξε τους νικητές της Ομάδας Α, (Λιώρης, Ευθυμίου και Μπάντζανος) να ανέβουν στο βάθρο με τις προβλεπόμενες αποστάσεις, τις μάσκες και όλα τα σχετικά του υγειονομικού πρωτοκόλλου, με την κ Κολυνδρίνη Δωροθέα – Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας, να κάνει την απονομή.

Θα μου πείτε που είναι το περίεργο….. Μέχρι εδώ πουθενά φίλοι μου.

Πρώτο περίεργο :

Ο κ. Λιώρης ως άλλος έφηβος, κυνήγαγε τον “αντίπαλό” του, κ. Ευθυμίου, γύρο γύρο στην πλατεία για το καθιερωμένο μπάνιο από σαμπάνια, αποδεικνύοντας περίτρανα πως οι “μάχες” γίνονται μόνο μέσα στα μπάκετ.

Δεύτερο περίεργο :

Μετά το “μπουγέλο”, ο νικητής της Ομάδας Α, κ. Παναγιώτης Λιώρης, φώναξε δίπλα του την κ. Κολυνδρίνη και τις πρόσφερε το υπερμεγέθη κύπελλο που είχε μόλις παραλάβει και την ευχαρίστησε για όσα έκανε για τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και την ασφάλεια των Αθλητών, στην Ανάβαση Πορταριάς. Ο κ. Λιώρης ανέφερε χαρακτηριστικά : Είμαι σίγουρος πως αυτό, θέλουν να σας το δώσουν όλοι οι συναθλητές μου. Σας αξίζει. Ευχαριστούμε.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης σχεδόν με δάκρυα στα μάτια παρέλαβε το κύπελλο, ευχαρίστησε τον οδηγό και υποσχέθηκε πως κάθε χρόνο θα κάνει τα αδύνατα δυνατά, για την Ανάβαση Πορταριάς.

 

Το automotopatras μίλησε με τον κ. Λιώρη, ο οποίος μας ανέφερε :

Για μένα ήταν μία νίκη, μετά από έναν αγώνα με έντονο  συναγωνισμό. Η αξία αυτού του τροπαίου για μένα όμως, είναι μικρή, μπροστά στην τεράστια υποστήριξη που μας πρόσφερε η κ. Κολυνδρίνη. Το μόνο που εύχομαι είναι να βρούμε πολλές ακόμα τέτοιες ΚΥΡΙΕΣ ανα την Ελλάδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή ακόμα και σε κυβερνητικό επίπεδο. Ο Μηχανοκίνητος Αθλητισμός έχει ιστορία, παρόν και μέλλον. Όμως χρειάζεται στήριξη και ειδικά για τα νέα παιδιά….. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.

 

Τελικά, μήπως υπάρχουν ακόμα ΚΥΡΙΟΙ και ΚΥΡΙΕΣ………

κ. Λιώρη και κ. Κολυνδρίνη, σας ευχαριστούμε για αυτό που ζήσαμε……….

 

Υ.Γ. : Σαφώς και η κ. Κολυνδρίνη παρέλαβε και πλακέτα από την Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, με τον κ. Αντώνη Σταφυλοπάτη, να στάζει μέλι από τα χείλι του, για την βοήθεια και την υποστήριξη που δέχθηκαν στην προσπάθειά του από την κ. Αντιπεριφερειάρχη.