Θα γίνω λίγο κακός : ΝΑΙ σε όλα, λόγω καψούρας

Του Μάρκου Κ. Καπετανάκη

Σύμφωνα με το άρθρο 7 § 5 του Καταστατικού της ΟΜΑΕ, τις διατάξεις του ν. 2725/1999 – “Ερασιτεχνικός και Επαγγελματικός Αθλητισμός” σε συνδυασμό με την με αριθμό 7270/29-3-2013 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΟΜΑΕ το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 16:30, στο κτίριο των γραφείων της ΟΜΑΕ (ΟΑΚΑ – Λ. Κηφισίας 37, 15123 Μαρούσι, είσοδος Ε΄ από Λ. Σπύρου Λούη).

Η Ημερήσια Διάταξη είχε τρία θέματα. Την ψήφιση των Κανονισμών για το έτος 2019, την έγκριση εγγραφής νέων σωματείων και διάφορα.

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον παραδοσιακό τρόπο της εκλογής του Προεδρείου της ΓΣ, ώστε να ξεκινούσε η διαδικασία ψήφισης. Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν ξεκίνησαν ομαλά με τις πρώτες αντιδικίες να γίνονται αισθητές από τα πρώτα και όλας λεπτά.

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι, αφού δυστυχώς σχεδόν καμία εισήγηση μελών δεν γινόταν δεκτή από το σώμα αφού το Διοικητικό Συμβούλιο τις απέρριπτε χωρίς εμφανή στοιχεία και τεκμηριωμένο λόγο. Επικρατούσε μια λογική του ή μαζί μας ή απέναντι. Η διαδικασία κυλούσε με τον ίδιο ακριβός ρυθμό, δηλαδή 2-3 σωματεία να κάνουν προτάσεις και η ΓΣ να τις καταψηφίζει στην πλειοψηφία τους, ενώ και οι προσωπικές επιθέσεις και αψιμαχίες έδιναν και έπαιρναν κάνοντας την δουλειά του Προεδρείου δύσκολη.

Το δικό μας συμπέρασμα είναι το εξής και έχει δύο όψεις. Η μία λέει, ή μαζί μας ή απέναντι, γιατί μόνο εμείς ξέρουμε το σωστό και το τίμιο με βάση τους κανονισμούς και την κοινή λογική και πως τα Σωματεία δυστυχώς είχαν πλήρη άγνοια του τι ψήφιζαν και το γιατί, βάζοντας μπροστά την καψούρα τους για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, πλην ελάχιστον εξαιρέσεων.