Θα γίνω λίγο κακός : Ναι μεν προπονήσεις, αλλά είναι “απαγορευτικές”

Του Μάρκου Κ. Καπετανάκη

Ένας τρελός αναβρασμός στις τάξεις του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού επικρατεί τις τελευταίες ώρες, αφού μέσα στην υγειονομική κρίση που διανύουμε, η κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες καλούνται να επεξεργαστούν μια κατάσταση πρωτόγνωρη.

Στην όλη προσπάθεια, τεράστιο μπέρδεμα έχει δημιουργηθεί για το αν πλέον επιτρέπονται οι προπονήσεις όσο αφορά τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, σε πίστες με νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Το ΦΕΚ και η Εγκύκλιος μαζί με τις αναλυτικές οδηγίες που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι ξεκάθαρα, αλλά και πολύ αυστηρά.

Έτσι εν συντομία. Προς το παρόν προβλέπεται προπόνηση για Αθλητές ή Μέλη Αθλητικών Σωματείων ηλικίας 15 ετών και άνω, σε ανοιχτές εγκαταστάσεις με νόμιμη άδεια λειτουργίας, όπου θα ακολουθούνται όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής. Για παράδειγμα στην εγκατάσταση θα πρέπει να υπάρχει γιατρός που θα εξετάζει τον υποψήφιο προς προπόνηση για εμφανή συμπτώματα, θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος στην είσοδο της εγκατάστασης κατά την είσοδο και την έξοδο με πλήρη καταγραφή στοιχείων και άλλα πολλά.

Όπως όλα δείχνουν, πλέον οι προπονήσεις είναι ανοιχτές, αλλά οι όροι και οι προϋποθέσεις τις κάνουν απαγορευτικές.

 

Υπομονή………….