Θα γίνω λίγο κακός : Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη στο kart

Του Μάρκου Κ. Καπετανάκη

 

Την Κυριακή 19/7 στο Kartodromo των Αφιδνών, άνοιξε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2020, με τον πρώτο αγώνα του θεσμού να διεξάγεται κάτω από πιέσεις, διαφωνίες, χτυπήματα κάτω από την μέση και πόλεμο κάτω από το τραπέζι.

Αυτό βέβαια δεν πτόησε 23 Αθλητές να ριχτούν στην μάχη του βάθρου με τις κατηγορίες MINI, Junior και SENIOR να συμπληρώνουν και να διεξάγονται, προσμετρώντας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Επειδή λοιπόν, όπως κλασσικά μετά από κάθε αγώνα, άρχισαν τα πηγαδάκια θα πούμε ξεκάθαρα 2 – 3 λόγια για τους αγώνες του Kart, που όλοι μας θέλουμε να δούμε να ανέβουν σε άλλο επίπεδο, για πολλούς λόγους.

1ον : Τίμια η προσπάθεια του Σωματείου ΦΙΜΑ σε έναν πρωτόγνωρο είδος αγώνα για τα στελέχη του. Σίγουρα υπήρχαν λάθη και παραλήψεις αλλά όχι ουσιαστικά, κάτι που σημειώνουμε για το μέλλον.

2ον : Επιτέλους κάποια στιγμή ο Αλυτάρχης πρέπει να αντιληφθεί πως επιβάλλεται να στελεχωθεί με βοηθούς ικανούς. Είναι αδιανόητο, ένας ολόκληρο αγώνας, άμεσου ανταγωνισμού, να περνάει μέσα από δύο μόνο μάτια. Ξεκάθαρα πράγματα. Δύο βοηθοί Αλυτάρχη δίπλα στον κ. Καγιάφα και ένας Αγωνοδίκης στο μόνιτορ, θα δώσουν λύσεις σε χρόνια ζητήματα, που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να λυθούν από δύο μόνο μάτια.

3ον : Επιτέλους να δούμε νέα στελέχη. Σεβασμό και σκυμμένο κεφάλι στην εμπειρία και την ιστορία, αλλά από το καρμπιρατέρ, κοντεύουμε να φτάσουμε στα ηλεκτρικά kart. ΉΜΑΡΤΟΝ.

4ον :  Πολύ καλό το επίπεδο των Τεχνικών Εφόρων. Κάντε ακόμα πιο αυστηρούς τους ελέγχους.

 

Ξεκάθαρα όλα τα πιο πάνω είναι δουλειά της ΟΜΑΕ και της ΕΠΑ. Ελπίζουμε σύντομα να τα ασπαστούν και αυτό που ονομάζεται kart και είναι αδιαμφισβήτητα το “φυτώριο” των Ελληνικών Αγώνων, να αποκτήσει την δέουσα σημασία από την αρχή του σπορ.

 

Στέλιο, αν μου επιτρέπεται μέσα από αυτές τις γραμμές ο “ενικός”. Το έχεις πάρει πάνω σου αρκετά χρόνια και για αυτό υπάρχει kart σήμερα, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των προηγούμενων Διοικήσεων να το αφανίσουν. Εκσυγχρονίσου και μοίρασε την μπάλα σε βοηθούς. Σε έχουν αφήσει μόνο σου………