Θα γίνω λίγο κακός : Αισίως 41 Σταθμοί Διοδίων

Αν και ο τίτλος δεν σε προδιαθέτει να διαβάσεις αυτό το άρθρο, θα σου πρότεινα να συνεχίσεις ακάθεκτος. Κρατώντας τα θετικά και συγκρατώντας πολύτιμες πληροφορίες. Η αλήθεια είναι μία και κάθετη. Οδηγώντας ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με σχετικά χαμηλή κατανάλωση, μπορείς άνετα να διαπιστώσεις πως το κόστος των διοδίων για να μετακινηθείς από το Α σημείο στο Β είναι μεγαλύτερο από το κόστος των καυσίμων που θα χρειαστείς.

Θα μπορούσαμε να είμαστε κάφροι και να κάνουμε τα μαθηματικά με εναλλακτικά καύσιμα, όμως εμείς θα πάμε με τον μέσο και τα κομπιουτεράκι μας θα βγάλει αλήθειες και πραγματικά νούμερα. Για να κάνεις το ταξίδι στον (επιτέλους) Αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Αθηνών θες κάτι λιγότερο από 30 ευρώ σε διόδια, τη στιγμή που το καύσιμό σου θα μπορούσε να είναι από 25 μέχρι 40 ευρώ. Τίμιο; Δεν νομίζω.

Θα με πείτε σαρδανάπαλο και κακεντρεχή, αλλά φίλε μου. Ο αριθμός των Σταθμών Διοδίων στην Ηπειρωτική χώρα μας είναι 41!!!! Για περίπου 2500 χιλιόμετρα Αυτοκινητοδρόμων που λειτουργούν αυτή τη στιγμή (που θα γίνουν περίπου 3000 χλμ μέχρι το 2020) πρέπει να σταματήσουμε 41 φορές και να ακουμπήσουμε τον οβολό μας στα κρατικά ταμεία.

Και ας γίνω λίγο καλός προς το κλείσιμο. Να πληρώσω αγαπητέ μου. Να πληρώσω όταν έχω παροχές. Και όχι όταν τα πρώτα χιόνια πέσουν να πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Να χάνουμε τον μπούσουλα και να μην έχουμε ούτε κρατικό μηχανισμό αλλά ούτε και οδηγική παιδεία να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις.

Τουλάχιστον ας ευχηθούμε όλο αυτό το οδικό δίκτυο, επιτέλους να μειώσει τον αριθμό των νεκρών και των θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

Αδερφέ μου. Φόρα ζώνη και κράνος. Μαγκιά είναι να τα φοράς.

 Διόδια Αφιδνών

Διόδια Θήβας

Διόδια Τραγάνας

Διόδια Αγίας Τριάδας

Διόδια Μαυρομαντήλας

Διόδια Πελασγιας

Διόδια Μοσχοχωρίου

Διόδια Μακρυχωρίου

Διόδια Λεπτοκαρυάς

Διόδια Κλειδίου (Αιγίνιο)

Διόδια Σπαθοβουνίου

Διόδια Νεστάνης

Διόδια Πετρίνας

Διόδια Βελιγοστής

Διόδια Καλαμάτας

Διόδια Ιεροπηγής (προσέγγιση θέσης)

Διόδια Ευζώνων (προσέγγιση θέσης)

Διόδια Τυριας

Διόδια Παμβώτιδας

Διόδια Μαλακασιου

Διόδια Πολυμυλου

Διόδια Αναλυψης

Διόδια Μουσθενης

Διόδια Ιασμου

Διόδια Μεστης (προσέγγιση)

Διόδια Προμαχώνα

Διόδια Μαλγαρων

Διόδια Ελευσίνας

Διόδια Ισθμού

Διόδια Ζευγολατιου

Διόδια Ελαιώνα

Διόδια Ρίου

Διόδια Γέφυρας Ρίου-Αντιρριου

Διόδια Σύραγγας Ακτιου

Αττική Οδός

Διόδια Κλόκοβας

Διόδια Αγγελοκαστρου

Διόδια Μενιδίου

Διόδια Τέροβου

Διόδια Σοφάδων

Διόδια Τρικάλων