Τα νέα του MotoGP : KTM, Honda και Ducati μας αναστατώνουν

Κείμενο : Μαρία Καλογήρου

Τι έγινε με την ΚΤΜ και τον Zarco; Γιατί τέλος η Moto2 για την ΚΤΜ; Ο Lorenzo θα παραμείνει στην Honda ή θα επιστρέψει στην Ducati;

Όλα αυτά αλλά και άλλα νέα θα αναλύσουμε στο παρακάτω άρθρο…
– Τίτλοι τέλους για την ΚΤΜ και τον Johann Zarco, μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η απόφαση για την διακοπή της συνεργασίας ήταν κοινή απόφαση. Ο Γάλλος οδηγός δεν είναι ευχαριστημένος από την φετινή του πορεία και θα ψάξει να βρει σε άλλη ομάδα μια μοτοσυκλέτα που θα τον βοηθήσει να επιστρέψει στα βάθρα.

– Και κάπως έτσι μια εργοστασιακή θέση μένει κενή. Σύμφωνα με κάποιες φήμες, η ΚΤΜ έκανε πρόταση στον Jack Miller όμως αυτό αρνήθηκε για χάρη της Pramac Ducati. Επόμενη επιλογή στην λίστα του εργοστασίου είναι ο νεοφερμένος Miguel Oliveira. Αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ΚΤΜ. Αναμένουμε νέα για τον αντικαταστάτη του Johann Zarco!

– Ακόμα μια σχέση μεταξύ εργοστασίου και οδηγού βρίσκεται σε κρίσιμη θέση. Ο λόγος για τους Lorenzo-Honda. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα και οι δύο πλευρές θέλουν να βάλουν τέλος στην συνεργασία, η οποία μέχρι στιγμής δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κάτι το οποίο επίσης δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε από τον Lorenzo, ούτε από την Honda!Παρόλα αυτά τα σενάρια θέλουν τον Lorenzo να συζητάει με την Petronas Yamaha αλλά και με την Ducati, για μια πιθανή επιστροφή στο Ιταλικό εργοστάσιο. Αλλά όλα αυτά είναι απλά υποθέσεις και σύντομα ο Jorge Lorenzo θα επιστρέψει στην ενεργό δράση και θα δώσει ο ίδιος τις απαντήσεις που περιμένουμε.

– Εκτός από τον αγώνα του Silverstone θα μείνει ο Joan Mir. O νεαρός οδηγός της Suzuki είχε μια δυνατή πτώση στο τεστ της Τσεχίας την Δευτέρα, η οποία του δημιούργησε έναν τραυματισμό στους πνεύμονες. Ο Mir δεν αγωνίστηκε στην Αυστρία και θα μείνει εκτός από το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με τον γιατρό του ο Joan θα κάνει κάποια τεστ, για να δουν εάν θα μπορεί να επιστρέψει στον αγώνα του San Marino(13-15 Σεπτεμβρίου).

–  Η KTM το 2020 δεν θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Moto2. Μέσα από την επίσημη ανακοίνωση του εργοστασίου, η ΚΤΜ αναφέρει πως θέλει να δώσει όλο το βάρος στην Moto3 έχοντας 2 οδηγούς την επόμενη σεζόν. Όπως ανακοίνωσαν και την επιστροφή της Husqvarna στην Moto3.

Πολλές αλλαγές και ανακατατάξεις φαίνεται ότι θα έχουμε την επόμενη σεζόν. Σε οδηγούς αλλά και ομάδες.
Για περισσότερα νέα, μείνετε συντονισμένοι!