Συνέντευξη Τύπου : Αυλαία στο Πρωτ. Αναβάσεων στην Πιτίτσα

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών διοργανώνει τον τελευταίο γύρο του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2018 και του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, την Ανάβαση Πλατάνι «Πιτίτσα», το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Νοεμβρίου 2018.

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 19:30 δόθηκε η καθιερωμένη προ αγώνα Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58) για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την διοργάνωση της AEGEAN ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ – Ανάβασης Πλατάνι-Πιτίτσα.

Το παρόν έδωσαν αρκετοί φορείς, όπου παραδοσιακά στηρίζουν τις γενικότερες δράσεις του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο “οικοδεσπότης” κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας με την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας τονίζοντας την σπουδαιότητα τέτοιον εκδηλώσεων, αλλά και την ιστορικότητα της Πάτρας στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Ο κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας έχει και την ιδιότητα του χορηγού αφού η εταιρεία ΛΟΥΞ για μία ακόμη χρονιά υποστηρίζει τις δράσεις του ΑΟΠ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας ως  ένθερμος υποστηρικτής Εκδηλώσεων στον Νομό μας με τουριστικό ενδιαφέρον, έδωσε σε μία ακόμα Συνέντευξη Τύπου το παρόν και ανέφερε πως η Πάτρα θα μπορούσε να είναι το κέντρο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της Ελλάδας, έχοντας σαν τελικό στόχο το Αυτοκινητοδρόμιο Πατρών. Τόνισε πως όσο έχει την δυνατότητα θα είναι δίπλα σε τέτοιες εκδηλώσεις όπου αναπτύσσουν την περιοχή μας.

Ο κ. Τάκης Πετρόπουλος ως υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων άφησε όλο το κοινό άφωνα με το πόσο διαβασμένος ήταν για την ιστορία του ΑΟΠ αλλά και της Ανάβασης Πιτίτσας. Δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής και ευχήθηκε καλή επιτυχία και ασφαλή τερματισμό σε όλους.

Τέλος τον λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος του ΑΟΠ κ. Αλέξης Παυλόπουλος ο οποίος ανέλυσε το καθαρά Αγωνιστικό μέρος του Αγώνα, ξεκινώντας με μια ιστορική αναδρομή που πραγματικά μας “φρεσκάρισε” πολλές μνήμες. Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως ο ΑΟΠ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για έναν άκρως ασφαλή αγώνα, ενώ ανακοίνωσε και δύο νέες παρόχες προς τους θεατές. Πλέον στην Ανάβαση Πιτίτσας υπάρχουν 5 πάρκινγκ (από 2 μέχρι πέρυσι) για τα αυτοκίνητα των θεατών, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα υπάρξει και μικροφωνική σε τμήματα της διαδρομής για την ενημέρωση των εξελίξεων προς τους θεατές από εξειδικευμένο εκφωνητή. Τέλος ο Αντιπρόεδρος δήλωσε αισιόδοξος πως οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 80 και ζήτησε από τους θεατές να υπακούν στις εντολές των ανθρώπων της οργάνωσης ώστε ακόμα μία Ανάβαση Πιτίτσας να περάσει στο πάνθεον των Αγώνων ως επιτυχημένη.

 

Ραντεβού λοιπόν στις 10 και 11 Νοεμβρίου σε μια από τις ιστορικότερες διαδρομές της Ελλάδας.