Στο Ηράκλειο Κρήτης ο Πατρινός Χρήστος Καίτσας για τους Παγκόσμιους Αγώνες Αερομοντελισμού!

Η παρουσίαση των Παγκόσμιων Αγώνων Αερομοντελισμού, τους οποίους φιλοξενεί το Ηράκλειο από τις 17 έως 23 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου, στα Δύο Αοράκια, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Πρόκειται για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αερομοντελισμού το οποίο διοργανώνεται στην Κρήτη, από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης. Θα συμμετάσχουν περίπου 60 αθλητές από 15 χώρες.

Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβας: “Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Καλούμε τον κόσμο να δει κάτι το οποίο θα είναι εντυπωσιακό. Θα είναι αγώνες δεξιοτεχνίας αερομοντελισμου. Είναι κάτι το οποίο δεν το έχουμε συνηθίσει. Είναι κάτι καινούργιο. Και νομίζω ότι είναι καλό και σημαντικό και για το Ηράκλειο, και για την Κρήτη, αλλά και για τη χώρα, να το αγκαλιάσουμε. Εντάσσεται στο πλαίσιο όλων των δραστηριοτήτων που κάνουμε και αφορούν τον αθλητισμό, την εξωστρέφεια, την προβολή της Κρήτης και του Ηρακλείου παγκοσμίως, καθώς βρισκόμαστε κιόλας στην πρώιμη τουριστική περίοδο. Θεωρούμε ότι αυτή η συνεργασία είναι το ξεκίνημα μίας ακόμα μεγαλύτερης στο μέλλον”.

Από την πλευρά του ο Εντεταλµένος Σύµβουλος Αθλητισµού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Συριγωνακης: “Είναι ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που θα λάβει χώρα στο κλειστό στα Δύο Αορακια. Ο αερομοντελισμος δεν πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό. Είναι όμως ένα πολύ εντυπωσιακό άθλημα. Προσφέρει συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα. Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας να δουν από κοντά και να απολαύσουν τις επιδείξεις των αερομοντελιστων. Για να απολαύσουν θέαμα, να χειροκροτήσουν τους αθλητές και για να αποδείξουμε για άλλη μία φορά ότι ως Κρήτη και ως Ηράκλειο μπορούμε να αναλάβουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα και μάλιστα με επιτυχία. Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές να έχουν μία καλή διαμονή, να απολαύσουν την κρητική φιλοξενία και ζεστασιά, ώστε φεύγοντας από εδώ να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για την προβολή του νησιού μας στις χώρες τους”.

“Επίτηδες διαλέξαμε αυτή την εποχή, στο πλαίσιο ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού. Είναι η απαρχή μίας μακρύτερης συνεργασίας και πιστεύουμε ότι με αυτή την εκδήλωση ανοίγουμε την πόρτα. Πιστεύουμε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες εκδηλώσεις”, ανέφερε ο κ. Αντώνης Παπαδόπουλος, γ.γ της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας, και πρόεδρος στο κομμάτι του αερομοντελισμού στη διεθνή ομοσπονδία FAI.

“Θα πρέπει κανείς να δείξει προσοχή στην κατασκευή των μοντέλων, γιατί ο αερομοντελισμός είναι δύο πράγματα: το πρώτο είναι κατασκευάζω και το δεύτερο πετάω. Θα μας τιμήσει με την παρουσία της η γ.γ της διεθνούς αεροναυτικής Ομοσπονδίας, η κ. Σουζαν Σεντελ. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια και τον Δήμο που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την εκδήλωση”, πρόσθεσε. Στα αξιοσημείωτα είναι ότι για πρώτη φορά γίνεται μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση, Παγκοσμίου επιπέδου, στο Ηράκλειο, αλλά και ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται σε κλειστό χώρο. (Πριν 19 χρόνια είχε γίνει σε ανοιχτό χώρο στην Κέρκυρα).

Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο κ. Νίκος Μακρακης πρόεδρος της Ελληνικής Αεραθλητικης Ομοσπονδίας

Συμμετέχουν 15 χώρες με 60 αθλητές συν τους συνοδούς τους.

Τελετή έναρξης, αυτή την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα στο αίθριο της Λότζια. Ελεύθερη είσοδος Από την Κυριακή 17/3 έως και το Σάββατο 23/3

Συνδιοργάνωση: Δήμου Ηρακλείου και Περιφέρειας Κρήτης

ΠΗΓΗ : https://www.cretalive.gr/