Σε Ελληνικά χέρια πλέον το GT86 του Ken Gushi

Οι λίγοι τυχεροί που μπόρεσαν να βρεθούν το Σαββατοκύριακο στον Μαραθώνα για την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift, σίγουρα θα νοιώθουν ακόμα στο πετσί τους, μια ανατριχίλα από τα ελεύθερα περάσματα που έκανε ο Ηρακλής Λεοντής με το GT86 του Κen Gushi.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Πρώτοι εμείς από τούτη εδώ την στήλη, σας ενημερώσαμε πως θα κάνει την εμφάνισή του στον Μαραθώνα, το υπερόπλο των 1000+ps, αφού πλέον το Toyota GT86 ανήκει στην Ελληνική εταιρεία Energie Racing Parts.
Το αυτοκίνητο έχει κάνει μαγικά στα χέρια του Ιάπωνα Kenshiro “Ken” Gushi όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula Drift.
Τα αμάξι πραγματοποίησε για πρώτη φορά, περάσματα μπροστά σε κοινό (έστω και ελάχιστο) και σκοπό έχει να σηκώσει την Ελληνική σημαία σε συμμετοχές στο εξωτερικό, αλλά και κάποιες επιλεγμένες εμφανίσεις εντός συνόρων.
Το automotopatras.gr φυσικά μίλησε με τον “τυχερό” οδηγό Ηρακλή Λεοντή, ο οποίος μας είπε :
Δεν είναι εύκολο να περιγράψεις τα συναισθήματά σου, μα το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορείς να νοιώθεις, παρά δέος όταν οδηγάς το αμάξι ενός θρύλου. Το GT86 είναι ταυτόχρονα ένα απόλυτο υπερόπλο, μα εντελώς φιλικό προς τον χρήστη.
Προσεγμένο, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια (είναι αυτές που κάνουν την διαφορά) με το επίπεδο της μελέτης και εφαρμογής, να είναι σε άλλο επίπεδο.
Πονοκέφαλο σου “άγχος” σου προκαλούν μόνο οι άπειρες δυνατότητες για το set up.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην χαμηλή πίεση το αμάξι είναι 600+ ρόδα και στην μεγάλη πάνω από 1000, ενώ το σειριακό κιβώτιο είναι “μαγικό”.
Στον Μαραθώνα φυσικά το οδηγήσαμε με την χαμηλή και όπως είδατε άνετα “κάπνιζε” τα τεράστια πίσω ελαστικά, με 325 διάσταση.