Πυρ και μανία ο Vettel με τους καινούριους κανονισμούς της FIA

Πολύ σκληρός ήταν ο Vettel στους χαρακτηρισμούς του σε ό,τι έχει να κάνει με τις αλλαγές στους κανονισμούς που προωθεί η FIA μετά και το συμβάν στο Silverstone με τον Rosberg. 

O Γερμανός της Mercedes τιμωρήθηκε επειδή δέχτηκε βοήθεια (πήρε οδηγίες) για το πώς έπρεπε να διαχειριστεί το πρόβλημα με το κιβώτιό του για να μπορέσει να τερματίσει. Η FIA προχώρησε σε κάποιες αλλαγές λέγοντας πως αν κάποιος οδηγός αντιμετωπίζει πρόβλημα η μόνη οδηγία που μπορεί να πάρει είναι εντολή να μπει στα πίτ, ενώ έβαλε και “ηλεκτρονικό ρουφιάνο” για να παρακολουθεί πότε ένα μονοθέσιο παραβιάζει τα όρια της πίστας. 

Ο Vettel χαρακτήρισε όλες αυτές τις αλλαγές μ@λ@κίες τονίζοντας πως τα σημερινά μονοθέσια έχουν γίνει εξαιρετικά πολύπλοκα για να μπορεί κάποιος οδηγός να τα χειριστεί και ταυτόχρονα να είναι επικεντρωμένος στο να κάνει χρόνους στην πίστα. 

Χαρακτηριστικά ο Γερμανός είπε πώς βλέποντας το περιστατικό με τον Rosberg ως θεατής μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον με το ανθρώπινο στοιχείο να κυριαρχεί όταν οδηγός και ομάδα έψαχναν εναγωνίως να λύσουν το πρόβλημα. Αυτό θέλουμε να εξαφανίσουμε, διερωτήθηκε. 

Έχουμε γεμίσει ένα τιμόνι με διακόπτες, συνέχισε, έχουμε κάνει τα αυτοκίνητο πολύπλοκα και αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο ευθύνονται οι οδηγοί. Προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να επιστρέψουμε στην εποχή των V12, ή να είχαμε ένα χειροκίνητο κιβώτιο και δύο μόνον διακόπτες στο τιμόνι. Αν η λύση είναι να γυρίσουμε λίγο πίσω, να περιορίσουμε τα ηλεκτρονικά και να ξαναβάλουμε τα πράγματα σε μια πιο σωστή βάση, τότε αυτό είναι καλοδεχούμενο, κατέληξε.