Π.Π. Drift : Η Μάχη του Μαραθώνα έκρυβε εκπλήξεις

O 3ος γύρος του Valvoline – Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Drift διεξήχθη στον Μαραθώνα από το ΑΣ ΑΣΗ με την υποστήριξη της Proaction σε πραγματικά έναν πολύ φιλόξενο χώρο.

Με τον καιρό να έχει αγριέψει από νωρίς, με τις θερμοκρασίες σε αρκετά υψηλά επίπεδα για την εποχή οι Δοκιμές και τα Βαθμολογημένα περάσματα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 Ιουνίου ενώ οι Τελικές φάσεις την Κυριακή 3 Ιουνίου.

Την όλη προσπάθεια των 51 οδηγών παρακολούθησαν αρκετοί θεατές όπου διατήρησαν γεμάτες τις κερκίδες καθ όλη την διάρκεια του διημέρου.

Στην Street Legal είχαμε εκπλήξεις με τον Κλωνάρη Μιχάλη να εκμεταλλεύεται την λάθος επιλογή ελαστικών του Γρηγορίου Παναγιώτη και να τον κερδίζει στα σημεία στην μάχη του Μεγάλου τελικού, μετά από συναρπαστικά περάσματα. Στον Μικρό τελικό η μάχη ήταν ανάμεσα στον Δήμο Σωτήρη και τον Φίστα Νίκο με τον πρώτο να ανεβαίνει βάθρο κερδίζοντας στην μεταξύ τους μάχη. Ακολούθησαν οι Βάγιας Παναγιώτης, Πάσχος Αντώνης, Νταής Μανώλης και Κηπουρός Ματθαίος.

Στην PRO οι μάχες είχαν κάτι από παλιά. Και εννοούμε πως βγήκαν και πάλι στις επάλξεις μεγάλα ονόματα του Ελληνικού Drift όπου είχαν κάνει μικρές ή μεγάλες παύσεις.

Μεγάλος νικητής του Αγώνα ήταν ο Τσιλιμπόνης Γιώργος όπου άφησε πολύ κόσμο με το στόμα ανοιχτό με την επίδοσή του. Τα σταθερά και συγχρόνως εντυπωσιακά περάσματα όλου του ΣΚ τον οδήγησαν στο πρώτο σκαλί του βάθρου χωρίς καμία αμφιβολία. Το δεύτερο σκαλί του βάθρου ανήκει στον Κωνσταντάρα Παναγιώτη, όπου τον είδαμε να αγωνίζεται εντελώς ανανεωμένος μετά την μικρή απουσία του, με κέφι για χαβαλέ και διακρίσεις.

Στον μικρό τελικό ίσως είδαμε την πιο ωραία μάχη του Αγώνα με τον Δημητρόπουλο Κώστα και τον Καλούδη Νίκο να μάχονται για το βάθρο, σε μια διαδικασία που κρίθηκε στα χιλιοστά βασιζόμενη σε λάθη του Καλούδη. Έτσι ο Δημητρόπουλος ανέβηκε και πανηγύρισε έξαλλα στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στην μεγάλη κατηγορία την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κοντελές Αργύρης στην πέμπτη θέση και ο Ασμανίδης Αντώνης στην έκτη. Ακολούθησαν οι Χαντζάρας Χρήστος και Χάρκας Αναστάσιος.

Αξίζει να σημειώσει ώστε να αντιλειφθούμε το ανεβασμένο επίπεδο πως ο “παλαιότερος” Πλουμιστός Δημήτρη τερμάτισε στην 9η θέση, ενώ ο περσινός Δευτεραθλητής Ηρακλής Λεοντής έτυχε στην φάση των 16 με τον περσινό Πρωταθλητή Χαντζάρα Χρήστο όπου και αποκλείστηκε έπειτα από δυνατή μάχη.

Άτυχοι ήταν και οι Θανάσης Ξύστρας, Μιχάλης Ασλάνης και Μανώλης Εγγλεζόπουλος όπου δεν κατάφεραν να συμμετάσχουν στην 32άδα λόγο μηχανικών προβλημάτων.

 

LEGAL

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ 

8ΑΔΑ

 

PRO

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ 

32ΑΔΑ