Off Road Team : Αδιάλλακτη και εμμονική η Επιτροπή 4Χ4 της ΟΜΑΕ

Σας παρουσιάζουμε την επιστολή, που μέσο του Εκπροσώπου του, αναγνώστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση της ΟΜΑΕ, από το Αθλητικό Σωματείο “Εκτός Δρόμου Ομάδα” :

 

 

Προς: Αθλητικά Σωματεία ΟΜΑΕ

Θέμα: Επιστολή η οποία αναγνώστηκε στην Γενική Συνέλευση της ΟΜΑΕ στις 25/11
εκ μέρους των οδηγών 4Χ4 του Αθλητικού Σωματείου ΕΔΟ

 

Ζητήσαμε τον λόγο σήμερα για να απευθυνθούμε στο σώμα και να σας ενημερώσουμε πως ο χώρος των Cross Country Rally Raid (CCR) βρίσκεται για άλλη μια φορά σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή που αφορά το μέλλον του  στην Ελλάδα.

Είναι ίσως η τελευταία χρονιά αυτή που μπορέσαμε και τρέξαμε με Εθνικό κανονισμό παραπλήσιο με τους Εθνικούς κανονισμούς λοιπόν Ευρωπαϊκών χωρών αλλά και όλων των γειτονικών χωρών. Δεν θα σταθούμε καθόλου στις λεπτομέρειες των κανονισμών καθώς θα σας κουράσουμε. Θα σταθούμε όμως στο γεγονός πως εδώ και χρόνια στην χώρα μας γίνονται αγώνες CCR που φιλοξενούν πάνω από 30 διεθνείς συμμετοχές που άλλες χώρες θα ζήλευαν να τις είχαν, όπως η γειτονική μας Τουρκιά που έχει ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα για να στήσει έναν τέτοιο αγώνα και να καταφέρει να μπει στο ημερολόγιο του ΕΕΤΤS. Εμείς σαν χώρα είμαστε στο ημερολόγιο από το 2016 όπου την πρώτη χρονιά μάλιστα το πρωτάθλημα αυτό το κέρδισε και Έλληνας.

Καμία όμως προβολή ή έστω προσπάθεια στοιχειώδους προβολής δεν είδαμε ποτέ από την ΟΜΑΕ ούτε για τους Ελληνικούς Αγώνες CCR αλλά ούτε και για τις προσπάθειες των Ελλήνων αγωνιζομένων στο Εξωτερικό. Και αυτό είναι παράπονο! Έχει ειπωθεί επανειλημμένα χωρίς να έχει εισακουστεί ποτέ από την ΟΜΑΕ, δυστυχώς, απαξιώνοντας τον θεσμό, τους Ελληνικούς αγώνες CCR αλλά και τους αγωνιζομένους, θεωρώντας τους ως αγωνιζόμενους δεύτερης κατηγορίας μπροστά σε αυτούς που αντιπροσωπεύουν την χώρα μας στο εξωτερικό σε άλλα είδη αγώνων (Drift, αναβάσεις, καρτ κτλ.)

Εδώ θέλουμε να σας γνωρίσουμε πως έχουμε αγώνα του είδους μας (cross Country Rally) που μέσω της ΟΜΑΕ έχει αιτηθεί στην FIA να γίνει calendar event με σκοπό να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα CCR.  H ίδια η FIA όμως συνεδριάζοντας πολύ πρόσφατα στις 6/11/2018 διαπιστώνει και τονίζει πως πρέπει να στηριχτούν οι εθνικές κατηγορίες οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά ενός τέτοιου αγώνα για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί! Δηλαδή είναι σαν να είχαμε Acropolis χωρίς Ελληνικές συμμετοχές και εθνικές κατηγορίες. Τι τύχη θα είχε άραγε?

Αγωνιζόμενοι και οργανωτές μιλάμε και συνεργαζόμαστε, τα λέμε όλα αυτά, εδώ και χρόνια, βρίσκοντας απέναντι μας μια αδιάλλακτη και εμμονική Επιτροπή 4Χ4 της ΟΜΑΕ. Μια επιτροπή που δεν έλαβε ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ υπόψη της τις άπειρες έγγραφες προτάσεις επί κανονισμών και οργανωτικών θεμάτων. Πάντα είχαν την πόρτα ανοιχτή για συζήτηση, αλλά ΠΟΤΕ δεν εισακούσθηκε το παραμικρό από ότι προτείνουμε τόσα χρόνια. Πρόκειται για μια επιτροπή που έχει αποτύχει πλήρως στο έργο της καταστρέφοντας πραγματικά τους αγώνες 4Χ4 στην Ελλάδα. Μία επιτροπή ΤΟΣΟ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ και τόσο (το τονίζουμε πάλι) ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΗ και ΕΜΜΟΝΙΚΗ που κανένα μέλος της εν λόγω επιτροπής, από τα πολλά που πέρασαν, δεν άντεξαν και -προς τιμή τους- παραιτήθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα από την ανάληψη της θέσης τους, γιατί οι δύο μόνιμα διορισμένοι από το 2013 έως και σήμερα Παναγιώτης Σιδέρης (Πρόεδρος της επιτροπής) και Σπύρος Κατσιμαλής (με διάφορες -κατά καιρούς- ιδιότητες στην επιτροπή), έχουν «πετύχει» να περνά αποκλειστικά και μόνο ο δικός τους λόγος, ανεξάρτητα αν υπήρχαν διαφωνίες και αντιρρήσεις από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής.

Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της επιτροπής 4Χ4, Παναγιώτης Σιδέρης, έχει χρεωθεί εξολοκλήρου την αποτυχία. Από την αποτυχία εξαιρούνται, φυσικά, τα δύο νέα και πολύ πρόσφατα μέλη της επιτροπής 4Χ4, η Κα. Ψαράκου και ο Κος. Μεσημέρης, που δεν είχαν τον χρόνο να αναδείξουν αποτελέσματα.

Μπροστά σε μία τέτοια επιτροπή λοιπόν, οι αγωνιζόμενοι και οργανωτές δεν έχουμε πολλές επιλογές. Το μεγάλο δίλημμα είναι: Να τους ξεχάσουμε και να γυρίσουμε το βλέμμα μας στο εξωτερικό όπου οι γειτονικές χώρες κάνουν αξιόλογους αγώνες; Ή τελικά να συσπειρωθούμε και να το παλέψουμε με κάθε τρόπο ώστε να κρατήσουμε τους αγώνες CCR ζωντανoύς και στην Ελλάδα; Γιατί δρόμος που δεν περπατείται… χορταριάζει!

Επιλέξαμε το δεύτερο! Μαζευτήκαμε οι περισσότεροι Έλληνες αγωνιζόμενοι σε ένα σωματείο για να του δώσουμε φωνή και δικαίωμα ψήφου ώστε να σταματήσει επιτέλους το φαινόμενο του: ΕΝΑΣ από την επιτροπή να αποφασίζει κανονισμούς κόντρα σε όλους τους άλλους, και μετά αυτοί οι κανονισμοί βρίσκονται στην Γ.Σ. της ΟΜΑΕ και ψηφίζονται από το σώμα, το οποίο δεν γνωρίζει τα προβλήματα που επιφέρουν στον χώρο του 4Χ4 οι κανονισμοί που υπερψηφίζει.

Και εδώ φταίμε και εμείς! Αγωνιζόμενοι και οργανωτές ποτέ δεν απευθυνθήκαμε στο σώμα για να ζητήσουμε την βοήθεια του, ώστε να πάψει πλέον να καταστρέφετε ο χώρος συστηματικά από αυτή την Επιτροπή 4Χ4. Ποτέ δεν ενημερώσαμε τι ακριβώς ήταν αυτό που ψηφίζατε. Ποτέ δεν ψάξαμε αν η ΕΠΑ είχε πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων όλων αυτών που της πρότεινε η επιτροπή.  Αυτό λοιπόν πρέπει να αλλάξει!

Αγαπητοί συναθλητές και σωματεία, σας ζητούμε και σας παρακαλούμε να είστε πλέον επιφυλακτικοί όταν ψηφίζετε κανονισμούς που αφορούν το ταλαιπωρημένο 4Χ4. Στην επερχόμενη Γ.Σ. του Μάρτιου όπου θα τεθούν προς ψήφιση οι νέοι μας κανονισμοί, σας παρακαλούμε θερμά να μας ακούσετε και εμάς και εφόσον θεωρείτε(ούμε) ότι βρίσκονται (και πάλι) σε λάθος κατεύθυνση, να τους καταψηφίσουμε όλοι μαζί. Έχουμε ανάγκη την στήριξή σας στα πλαίσια του Ομοσπονδιακού χαρακτήρα του αθλήματός μας. Οφείλουμε να κοινοποιούμε το πρόβλημα μας όταν φτάνει στο απροχώρητο και να ζητούμε βοήθεια! Εδώ ακριβώς βρισκόμαστε εμείς τώρα!

Κλείνοντας θέλουμε να προτείνουμε και να προβληματίσουμε το Σώμα σχετικά με την σύνθεση των επιτροπών. Πιστεύουμε στην πολυφωνία και πως θα έπρεπε ανάμεσα στα πέντε (5) μέλη των επιτροπών να υπάρχουν τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των αγωνιζόμενων και ένας εκπρόσωπος των οργανωτών.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και σας υπενθυμίζουμε πως ο χώρος του 4Χ4 θα σας έχει ανάγκη στην Γ.Σ. του Μάρτιου 2019.

 

Εκ μέρους του Αθλητικού μας Σωματείου

Οι αγωνιζόμενοι 4Χ4