Νέο ρεκόρ από την Subaru- Prodrive στο Isle of Man

Στην πρώτη από τις τέσσερις προγραμματισμένες προσπάθειες για την κατάρριψη του ρεκόρ πίστας για τα αυτοκίνητα, οι συνθήκες ήταν τέλειες. Και ο οδηγός αγώνων ράλι Mark Higgins έκανε νέο ρεκόρ, με χρόνο 17’49”75 και μέση ωριαία ταχύτητα 204,3 km/h, στον γύρο των 61 χιλιομέτρων.

Ο Mark Higgins είναι τρεις φορές  πρωταθλητής ράλι στη Μ. Βρετανία και είναι αυτός που οδηγεί στις σκηνές καταδίωξης στις ταινίες James Bond.

Με αυτή του την επίδοση, ο Higgins διέλυσε κυριολεκτικά το δικό του ρεκόρ από το 2014, με χρόνο 19’15”88. Το είχε κάνει επίσης με Subaru WRX STI, πιο ήπιων προδιαγραφών ωστόσο, πολύ πιο κοντά στο αυτοκίνητο παραγωγής. Μεγάλη διαφορά είχαν και τα λάστιχα. Φέτος χρησιμοποιήθηκε η μεσαία γόμα από τα σλικ DunlopSport Maxx του BTCC, ενώ το παλαιότερο ρεκόρ είχε γίνει με σπορ λάστιχα δρόμου.
Το αυτοκίνητο που εξελίχθηκε ως Subaru WRX STI TT Attack από την Prodrive έχει κινητήρα 2.0 boxer, προδιαγραφών WRC με απόδοση 550 ίππων και 56 κιλά ροπή. Το σασμάν είναι σειριακό με κατάλληλα ρυθμισμένες σχέσεις.

Αμέσως μετά την επίτευξη του ρεκόρ ο Higgins δήλωσε: «Πριν την εκκίνηση, είχαμε βάλει σαν στόχο να ξεπεράσουμε τα 200 km/h μέσης ωριαίας ταχύτητας. Είχα μόλις έναν γύρο δοκιμών στην διάθεσή μου, και είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα αυτό το ρεκόρ στην ουσία στον δεύτερο μόλις γύρο. Το αυτοκίνητο έχει κι άλλο, όσο το μαθαίνω πιστεύω θα καταφέρω να βελτιώσω την επίδοσή μου. Οι συνθήκες ήταν τέλειες. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα στα τελευταία χιλιόμετρα ήταν η ορατότητα από τα μυγάκια στο παρμπρίζ. Αλλά δεν παραπονιέμαι. Τι να πουν και οι αναβάτες που τα έχουν στην ζελατίνα του κράνους όλη την ώρα…».