Με 9 Αθλητές η ΦΙΛΜΠΑ στην Aegean Κολοκυθάς – Ανάβαση Πιτίτσας

Ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΤΡΩΝ διοργανώνει τον τελευταίο γύρο του Valvoline Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων 2018 και του Κυπέλλου Αναβάσεων Νοτίου Ελλάδος, την Ανάβαση Πλατάνι ¨Πιτίτσα¨, το Σάββατο και την Κυριακή 10-11 Νοεμβρίου 2018.

Οι συμμετοχές έφτασαν τις 88, όπου ανάμεσά τους υπάρχουν και 9 Αθλητές – Οδηγοί της ΦΙΛΜΠΑ.

 

Με το Νο1 ο Κίμωνας Θέος ερχόμενος πολύ ζεστός από το Gubbio της Ιταλίας και την συμμετοχή του, με την Εθνική Ελλάδος, δεν θα αφήσει εύκολα κανέναν να τον κερδίσει μέσα στην έδρα του. Ο Κίμωνας αν και έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος έχει σκοπό να δέσει το γκάζι στο πάτωμα.

Με το Νο4 ο Δεκής Νίκος επιστρέφει στις εμφανίσεις με το Peugeot 106 του, στην κλάση Ν2. Ένα από τα καλά ταλέντα της Πάτρας όπου δείχνει χαρακτήρα και ταχύτητα σε κάθε του αγώνα. Αν και για φέτος είναι η πρώτη του εμφάνιση δεν έχει σκοπό να πάει χαλαρά.

Με το Νο5 ο Πολύδορος Φούντας θέλει να επαναλάβει την ευχάριστη έκπληξη που έκανε με την 3η θέση στην Ανάβαση Πορταριάς. Ο Πολύδορος είχε να συμμετάσχει σε αγώνα σχεδόν 5 χρόνια αλλά επέστρεψε για να επιβεβαιώσει το ρητό που λέει ότι η γρήγορη οδήγηση είναι σαν το ποδήλατο. Δεν την ξεχνάς. Σίγουρα κοιτάει βάθρα στα ίσα.

Με το Νο33 ο Σταύρος Χατούπης θέλει να εξασφαλίσει την τρίτη θέση στην μάχιμη κατηγορία της Α7 για το Πρωτάθλημα, συλλέγοντας πολύτιμους βαθμούς, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού του είναι μόνο το πρώτο σκαλί στον συγκεκριμένο αγώνα. Το αμάξι στην Μοσχοκαρυά μεταμορφώθηκε και ο Σταύρος είναι απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και έχει σκοπό να διεκδικήσει όσα του αξίζουν.

Με το Νο59 ο Σάκης Καλούδης θέλει και φέτος να τρελάνει τα χρονόμετρα. Είναι νέος, γρήγορος και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει πολλά με το Peugeot 205 MAXI του. Σίγουρα το μεγάλο κοινό του, θα τον περιμένει στο βουνό και έχει απαιτήσεις από αυτόν.

Με το Νο60 θα δούμε τον Παντελή Τζικόπουλο. Μια παλιά καραβάνα που είναι λάτρεις των Ράλλυ, αλλά δεν λέει ποτέ όχι και σε μια Ανάβαση. Τερματίζει πάντα με αξιώσεις και στον συγκεκριμένο αγώνα τον περιμένουν πολλοί για να δουν και την νέα εξωτερική εμφάνιση του Ford Escort MK2 αλλά και να ακούσουν τις νέες μηχανικές βελτιώσεις.

Με το Νο61 ο Λάτσης Βασίλης θα τρέξει με το “ταπεινό” Peugeot 106 1.3 Rallye που κόντεψε να ξεκολλήσει τα ράουλα από το δυναμόμετρο. Σίγουρα είναι ένα αυτοκίνητο που δεν θα περάσει απαρατήρητο στο βουνό και θα το δούμε χαμηλά σε χρόνους και ψηλά στο βάθρο.

Με το Νο65 θα κάνει την επανεμφάνισή του ο Χριστόφορος Γερολυμάτος με το ολοκληρωμένο πλέον Toyota Starlet στην FST2. Το αμάξι επιτέλους ολοκληρώθηκε αφού η μετατροπή είναι πολύ ιδιαίτερη και περιμένουμε να δούμε το αποτέλεσμα με υπομονή.

Τέλος με το Νο70 ο Παναγιώτης Παρθένης θέλει να ολοκληρώσει την χρονιά με θετικό πρόσημο, αφού στους δύο πρώτους αγώνες δεν πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα και η συλλογή των βαθμών δεν ήταν η επιθυμητή. Ο Pete έχει δηλώσει πως θα προσπαθήσει για το καλύτερο μπροστά στο Πατρινό κοινό και πως θα πατήσει τέρμα το γκάζι.