Μάχες και ανατροπές στο φινάλε του ΠΠΤ Μοτοσυκλέτας

Κείμενο : Μαρία Καλογήρου

ΦΩΤΟ : Στρατής Βαβούδης

 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες και των πέντε κατηγοριών στον 6ο και τελευταίο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την μεγάλη κατηγορία την SBK. Ο Πρωταθλητής πλέον, Σωτήρης Μπεγνής, πήρε μια ακόμη νίκη την φετινή σεζόν, μετά από μερικές έντονες μάχες. Ο Παπαγγέλου και ο Τσαλίκης δεν είχαν σκοπό να τον αφήσουν να φύγει. Από τον πρώτο κιόλας γύρο οι δύο του βρέθηκαν μπροστά από τον φετινό Πρωταθλητή. Όμως τα πράγματα άλλαξαν στους τελευταίους γύρους με τον Μπεγνή μα βλέπει πρώτο την καρό σημαία και τους Παπαγγέλου και Τσαλίκη να τερματίζουν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Μια ακόμη δυνατή μάχη ήταν αυτή για την 4η θέση ανάμεσα σε Πίππο, Συνιώρη και Κουτσουμπό, με τον πολυπρωταθλητή σε ταχύτητα και Trial, Λευτέρη Πίππο, να “βγαίνει νικητής”.

Στην SS600 ο φετινός Πρωταθλητής, Δημήτρης Καρακώστας, πήρε την 6η συνεχόμενη νίκη του κάνοντας το απόλυτο σερί την φετινή σεζόν. Μάχη για την πρώτη θέση δεν υπήρχε καθώς ο Καρακώστας άνοιξε αμέσως την διαφορά από τον δεύτερο, Άλεξ Παπαγεωργίου. Το βάθρο του τελευταίου αγώνα ολοκλήρωσε ο περσινός Πρωταθλητής, Σταύρος Τριντής.

Με 14 συμμετοχές ( 10 Racing και 4 SS300) ήταν η κατηγορία που χάρισε το περισσότερο θέαμα και συναγωνισμό. Νικητής στην Racing ο Χρήστος Παπανικολάου και στην SS300 ο Γιώργος Γερακιανάκης. Όμως και στις δύο υποκατηγορίες οι μάχες για την νίκη αλλά και το βάθρο ήταν έντονες και πρόσφεραν θέαμα σε όλους τους θεατές.

Από την άλλη πλευρά τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα στις κατηγορίες Open και Νέων. Ο Στέφανος Δέσκας συνέχισε το σερί νικών του και σε αυτή την φορά βλέποντας πρώτος την καρό σημαία στο αγώνα της Open. Ενώ στους Νέους οι Σκούρτας και Γερακιανάκης ήρθαν αντιμέτωποι σε μια μάχη ρόδα με ρόδα. Με τον Θωμά Σκούρτα να παίρνει την νίκη στο νήμα του τερματισμού και του δύο τους να έχουν διαφορά 0:00.098!!

Ακόμη μια χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Σε κάποιους έφερε χαρά και σε άλλους κάποια προβλήματα, όμως ένα είναι σίγουρο ότι όλοι σκέφτονται ήδη το Πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Μέχρι τότε εμείς θα σας κρατάμε ενήμερους για τα νέα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών!

 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ