Ημέρα Κράνους : Με “φόντο” τον “Νταγιού”

Δεκάδες μοτοσικλετιστές από Τοπικούς συλλόγους της περιοχής, αλλά και ιδιώτες, ανταποκρίθηκαν, στο κάλεσμα της Γλυκερίας Λύτρα, για την Εκδήλωση “Ημέρα Κράνους” στην μνήμη του “Νταγιού”.

Η Γλυκερίας Λύτρα είναι η μητέρα του Γιώργου Νταγιούκλα, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του, σε σε τροχαίο ατύχημα με μοτοσικλέτα, κατά το οποίο δεν φορούσε προστατευτικό κράνος. Ο 17χρονος Γιώργος, είχε πέσει θύμα τροχαίου ατυχήματος στις αρχές Μαΐου του 2016, όταν με το μηχανάκι του, χτύπησε πάνω σε φορτηγό. Μετά από αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝΠ, ο Γιώργος πάλεψε αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Από εκείνη την μέρα η κ. Γλυκερία έβαλε στόχο ζωής να παλέψει, ώστε όλοι μας να φοράμε το προστατευτικό κράνος, όταν είμαστε αναβάτες δικύκλου. Έτσι δημιούργησε και την «Ημέρα Κράνους» στη μνήμη του Γιώργου.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με την υποστήριξη φορέων και των τοπικών αρχών, την Δευτέρα 31 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωσε και φέτος.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας στήριξε και φέτος την εκδήλωση «Ημέρα Κράνους» στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, με τη συμμετοχή αξιωματικών της Τροχαίας σε ομιλίες και διαλέξεις σε μαθητές, αλλά και αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Πατρών για τη διευκόλυνση της μοτοπορείας στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, μέχρι το σημείο που έχασε τη ζωή του, στην οδό Ακρωτηρίου.Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις με αντικείμενο την οδική ασφάλεια, από τη διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, αστυνόμο Β΄ Νικολίτσα Τσεκούρα στους μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου.

Το πρωί της ίδιας μέρας, στα πλαίσια της Εκδήλωσης, δωρήθηκαν 15 παιδικά κράνη, στους μαθητές, που χορηγήθηκαν από την εταιρεία IDEAL BIKES Νίκος Μανιατόπουλος.Το απόγευμα, στην Πλατεία Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων κεντρική εκδήλωση, με βασικό ομιλητή τον ταξίαρχο εα Γεώργιο Πανταζόπουλο, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών διοικητής Υπηρεσιών Τροχαίας, ο οποίος μίλησε για τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων.

Οπως είπε χαρακτηριστικά, στην περιοχή της Πάτρας, τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν σημειωθεί 49 θάνατοι λόγω τροχαίων δυστυχημάτων ενώ στα όλη την Ελλάδα, τα τελευταία 25 χρόνια, καταγράφηκαν 35.000 θάνατοι και 54.000 σοβαροί τραυματισμοί, δηλαδή, ένας αιματηρός απολογισμούς που παραπέμπει σε εμπόλεμη σύγκρουση.

Στη διοργάνωση την οποία προλόγισε η κ. Λύτρα με έναν λιτό χαιρετισμό, έδωσαν το παρόν δεκάδες μοτοσυκλετιστές από τοπικές λέσχες και συλλόγους, καθώς και ιδιώτες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και μια ομάδα μαθητών του 6ου Γυμνασίου Πατρών, που έχει δημιουργήσει μηνύματα μέσο τραγουδιών.

Στο τέλος, ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το σημείο που ο Γεώργιος Νταγιούκλας έχασε τη ζωή του, στη συμβολή των οδών Ακρωτηρίου και Θουρίας, για να στείλουν όλοι μαζί το μήνυμα: «Λέμε ΝΑΙ στη χρήση προστατευτικού κράνους».

ΦΩΤΟ : V-Strom Mania-Hellas

Ξεκίνησαν σήμερα, το πρωί, οι δράσεις για την #Ημέρα_Κράνους στη μνήμη του #Γεώργιου_Νταγιούκλα, που διοργανώνονται μετά από πρωτοβουλία της μητέρας του κας Γλυκερια Λυτρα
🔸Η #Γενική_Περιφερειακή_Αστυνομική_Διεύθυνσης_Δυτικής_Ελλάδας στηρίζει την εκδήλωση «Ημέρα Κράνους» στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, με τη συμμετοχή Αξιωματικών της Τροχαίας σε ομιλίες και διαλέξεις σε μαθητές, αλλά και αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Πατρών για την διευκόλυνση της πορείας στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα, μέχρι το σημείο που έχασε την ζωή του
🔸Ειδικότερα, σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις με αντικείμενο την οδική ασφάλεια, από την Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας, #Αστυνόμο_Β Νικολίτσα_ΤΣΕΚΟΥΡΑ σε μαθητές του 33ου Δημοτικού Σχολείου
🔸Κατά την εκδήλωση δωρίσθηκαν στους μαθητές, έπειτα από κλήρωση, δώδεκα (12) κράνη ποδηλάτου, που χορηγήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία #IDEAL_BIKES #Νίκος_Μανιατόπουλος
🔸Κατά την εκδήλωση παρέστησαν και παρέδωσαν τα κράνη στους μαθητές η μητέρα του Γεώργιου Νταγιούκλα, κα Γλυκερία Λύτρα, ο βοηθός του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, #Αστυνομικός_Υποδιευθυντής #Δημήτριος_Νούσης, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γεν. Περ. Αστ. Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας #Αστυνόμος_Β΄ #Ιγνάτιος_Τριανταφύλλου, η Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας #Αστυνόμος_Β #Νικολίτσα_Τσεκούρα, η Διευθύντρια του 33ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών κα #Διονυσία_Σμυρνή, ο Υποδιευθυντής κ. #Απόστολος_Τζανάτος και δάσκαλοι του ίδιου σχολείου
🔸Επιπλέον, σήμερα στις 18:00, στην #Πλατεία_Γεωργίου, με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων:
– θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, ανοιχτή προς το κοινό, με βασικό ομιλητή τον #Ταξίαρχο_ε_α #Γεώργιο_ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διοικητής Υπηρεσιών Τροχαίας και θα αναπτύξει ομιλία με αντικείμενο « Οδική Ασφάλεια- Ειδική Αναφορά σε τροχαία ατυχήματα της περιοχής μας και χρήση κράνους».
🔸Θα παραστούν και θα πραγματοποιήσουν χαιρετισμούς σύλλογοι μοτοσικλετιστών της Αχαΐας, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και η χορωδία του 6ου Γυμνασίου Πατρών.
– Στο τέλος θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία μέχρι το σημείο που ο Γεώργιος Νταγιούκλας έχασε την ζωή του.
🔸 Ως Ελληνική Αστυνομία καλούμε τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Γεώργιου Νταγιούκλα και να δώσουμε όλοι μαζί το μήνυμα μας: #Λέμε #ΝΑΙ στην χρήση #προστατευτικού_κράνους
#gadpdelladas