Η Τροχαία “αναλαμβάνει” τα ηλεκτρικά πατίνια

Όπως θα έχετε διαπιστώσει η μόδα της εποχής εκτός από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, είναι τα ηλεκτρικά πατίνια. Αν κατοικείτε σε κάποια μεγάλη πόλη σίγουρα θα έχετε έρθει αντιμέτωποι με αυτή την νέα τάση.

Η σκέψη των αρμόδιων του υπουργείου Μεταφορών είναι να χωριστούν τα πατίνια σε 3 κατηγορίες αναλόγως της ταχύτητας τους. Στην πρώτη, θα περιλαμβάνονται τα πατίνια με ταχύτητα έως 6 χλμ τα οποία θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε πεζοδρόμους. Στη δεύτερη κατηγορία θα εμπίπτουν τα πατίνια με ταχύτητα έως τα 25 χλμ οπότε και θα λογίζονται ως ποδήλατα ενώ στην τρίτη και τελευταία θα ανήκουν τα πατίνια με άνω των 25 χλμ και τα οποία θα απαγορεύονται γενικά να βγουν στο δρόμο.

Πέρα από τις κατηγορίες, θα απαγορεύεται αυστηρά η επιβίβαση δύο ατόμων, θα υπάρχει κατώτατο όριο χρήσης στα 15 χρόνια ηλικίας ενώ φυσικά θα είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους.

Από εκεί και πέρα, τα πρόστιμα για τους παραβάτες είναι διπλής βαρύτητας. Αν πιαστείς να τρέχεις με ταχύτητα από 6 έως 25 χλμ ενώ ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, το πρόστιμο θα είναι 40 ευρώ. Αν όμως τρέχεις με πάνω από 25 χλμ/ώρα τότε ετοιμάσου για τη λυπητερή καθώς τα 400 ευρώ του προστίμου είναι όντως κάπως… δύσκολα!

Να διευκρινίσουμε ότι το κάθε πατίνι άνω των 6 χλμ θα έχει ειδικό αυτοκόλλητο επάνω του με τις αναλυτικές προδιαγραφές ώστε να μπορεί η Τροχαία να κάνει τη δουλειά της.