Η Audi αφοσιώνεται αποκλειστικά στη Formula E

Είναι δεδομένο πως το Γερμανικό Brand της Audi συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρωτοπόρα, στον τομέα της εξέλιξης, της καινοτομίας και τις έρευνας. Η ηλεκτροκίνηση και οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και δικτύωσης των αυτοκινήτων της, έχουν έρθει σε πρώτο πλάνο, πράγμα που αναδιαρθρώνει την δομή, αλλά και την μακροχρόνια στρατηγική της εταιρείας σε βάθος.

Ένας από τους τομείς που δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί, είναι και το τμήμα του motorsport, αφού όπως όλες οι εταιρείες, έτσι και η Audi, επενδύουν και δοκιμάζουν νέες τεχνολογίες πρώτα σε συνθήκες αγώνα.

Με την ιστορία του Γερμανικού κολοσσού να έχει χαράξει τις δικές της, ιδιαίτερες στιγμές στο motorsport, αφού πάντα ήταν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της, η Audi ανακοίνωσε ότι αφοσιώνεται πλήρως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E και παράλληλα αποσύρεται από το DTM (Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού) μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Η Audi ήδη έχει κάνει αρκετά βήματα στην Formula E, αφού συμμετέχει ανελλιπώς από την έναρξη του θεσμού το 2014 έχοντας ήδη κατακτήσει 41 συνολικά θέσεις στο βάθρο.

Με γνώμονα λοιπόν την εξαγγελία της ίδιας της εταιρείας πως μέχρι το 2025, το 40% περίπου των πωλήσεών της, θα αφορά ηλεκτρικά και plug-inυβριδικά μοντέλα, είναι λογική και η στρατηγική αλλά και ιστορική αυτή κίνηση.