Η 1η Δεξιοτεχνία από την Αrt Of Speed στην πίστα raceSPpark του Πύργου

Η Αrt Of Speed έτοιμη να διοργανώσει την 1η Δεξιοτεχνία για το 2019 έπειτα απο τις δύο επιτυχημένες δεξιοτεχνίες πέρυσι.. ..το πρωί της Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 αναμένεται πλούσιο θέαμα απο τους δεκάδες οδηγούς που πρόκειται να δηλώσουν συμμετοχή και να δώσουν την μάχη με το χρονόμετρο στην πίστα Κάρτ Race Sp Park στον Πύργο Ηλείας στο 1ο χλμ. ε.Ο. ΠΥΡΓΟΥ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.

Στον αγώνα δεξιοτεχνίας δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα και φορτηγά (ωφέλιμου φορτίου μέχρι 1500Kg) αλλά και αγωνιστικά.

Οι κατηγορίες χωρίζονται σύμφωνα με το μεταξόνιο τους. Ο αγώνας αποτελείται από 2 σκέλη σε μια πολύ εντυπωσιακή και απαιτητική ασφάλτινη διαδρομή με στόχο τον καλύτερο συνολικό χρόνο & τους λιγότερους βαθμούς ποινής.
Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται το πρωί δύο ώρες πριν την εκκίνηση της παιδιάς.
Στη δεξιοτεχνία γίνεται δεκτό κάθε φυσικό πρόσωπο που έχει εν ισχύ άδεια οδήγησης του Υπουργείου Συγκοινωνιών, άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, η οποία αν δεν είναι στο όνομα του πρέπει να προσκομίσει εξουσιοδότηση από τον ιδιοκτήτη του οχήματος,για να γίνει δεκτή η συμμετοχή πρέπει να συμπληρωθεί η δήλωση συμμετοχής και το παράβολο συμμετοχής. Tα αυτοκίνητα χωρίζονται στις παρακάτω κλάσεις με βάση το μεταξόνιο, δηλαδή την απόσταση μεταξύ των κέντρων των αξόνων των εμπρόσθιων και οπίσθιων τροχών.

― N1 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο έως 2.40 μ.
― N2 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.40 μ έως 2.50 μ.
― N3 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.50 μ
Κατηγορία: Φορτηγά
― T Φορτηγά με μεταξόνιο μέχρι 2.65 μ.
Κατηγορία: Racing (οχήματα με roll bar ή roll cage)
― R1 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο έως 2.40 μ.
― R2 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.40 μ έως 2.50 μ.
― R3 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.50 μ
Για την κατάταξη του αυτοκινήτου στην αντίστοιχη κλάση, θα λαμβάνεται υπόψη το μεταξόνιο που διαπιστώνεται με μέτρηση κατά τον έλεγχο εξακρίβωσης του αγώνα.
Για να μετρήσει κάποια κλάση πρέπει να εκκινήσουν τουλάχιστον 5 αυτοκίνητα σε αυτήν.
Ελαστικά για την Κατηγορία Normal
5.1 Τα επιτρεπόμενα ελαστικά πρέπει να είναι εμπορεύσιμα στην χώρα κατασκευής τους και να είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό από σημεία λιανικής πώλησης του κατασκευαστή.
5.2 Τα επιτρεπόμενα ελαστικά πρέπει να έχουν έγκριση τύπου για χρήση δρόμου DOT ή Ε.
5.3 Απαγορεύονται:
5.3.1 αγωνιστικά τύπου slick,
5.3.2 χαραγμένα slick,
5.3.3 λάστιχα για αγώνες rally.
Επίσης λάσ τιχα π ου αν αφ έ ρουν :
5.3.4 «for racing use only»
5.3.5 «for racing purpose only»
5.3.6 «for competition use only»
5.3.7 «not for highway use»
5.3.8 «for rally use»
5.3.9 «for rally use only»
5.3.10 Ρεζέρβα με ελαστικά τύπου ανάγκης (διαστάσεις εκτός των προβλεπομένων για το όχημα)
5.4 Ελαστικά που έχουν αλλοιωθεί κατά οποιοδήποτε τρόπο ή ελαστικά που δείχνουν σημάδια αλλοίωσης στο πλαϊνό μέρος και δεν έχουν εμφανώς τα ζητούμενα στοιχεία, τότε θα θεωρούνται ύποπτα και δεν θα επιτρέπονται.

ΔHΛΩΣH ΣYMMETOXHΣ 
Όποιος θέλει να συμμετάσχει στη δεξιοτεχνία πρέπει να υποβάλλει δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ μέχρι την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019 ή να συμπληρώσει τη δήλωση συμμετοχής στο έντυπο του οργανωτή το οποίο μπορεί να βρει στα γραφεία του σωματείου.
Το παράβολο συμμετοχής είναι: 50e

Η Δεξιοτεχνία είναι ένας σχετικά οικονομικός αγώνας όπου σκοπό έχει την συμμετοχή οδηγών, λάτρεις της γρήγορης οδήγησης και σωστού χειρισμού του ΙΧ, σε ρυθμούς αγώνα, βέβαια επιτρέπετε και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Έτσι αναμένεται να συμμετέχουν αρκετοί νέοι οδηγοί που θέλουν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους και το κυριότερο σε ασφαλές μέρος χωρίς το κίνδυνο του “δρόμου”.