Γιάννης Καλαιτζιάν : Πρέπει να είμαστε σύννομοι ΟΛΟΙ

Το automotopatras.gr βρέθηκε με τον οδηγό Γιάννη Καλαιτζιάν ο οποίος συμμετείχε με το πανέμορφο και άκρως ιδιαίτερο Ford Puma KIT CAR στην Ανάβαση Κύμης πριν λίγες μέρες. Η θεματολογία της συζήτησης είχε να κάνει ως επι το πλείστων με τις ενστάσεις στην Α7 και τους αυτεπάγγελτους Τεχνικούς Ελέγχους που γίνονται στα αυτοκίνητα.

 

Automotopatras : Γιάννη καλώς ήρθες στην Πάτρα. Πως το περάσατε στην Κύμη.

Γ. Καλαιτζιάν : Καλώς σας βρήκα. Η Κύμη είναι μια αγαπημένη Ανάβαση σε ένα πολύ όμορφο μέρος, όπου οι διοργανωτές και οι τοπικές αρχές προσπαθούν να βοηθούν εμάς τους οδηγούς ώστε να περνάμε καλά και να μπορούμε να μετέχουμε στον Αγώνα. Ειδικά φέτος με την γιορτή που πραγματοποίησε ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος στην μνήμη του αδερφού του Γιάννη ήταν κάτι που είχαμε πολύ καιρό να ζήσουμε.

Βέβαια για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι σίγουρα θα συμφωνήσουν όλοι πως η Ανάβαση Κύμης είναι μία από τις πιο δύσκολες, πιο τεχνικές και πιο απολαυστικές του Πρωταθλήματος.

 

Automotopatras : Πες μας λίγο για την ένσταση στον συναθλητή σου Αλέξανδρο Τσιόγκα.

Γ. Καλαιτζιάν : Τρέχω αρκετά χρόνια στους αγώνες και μπορεί πολύς κόσμος αλλά και συ ο ίδιος να επιβεβαιώσετε πως δεν έχω ενοχλήσει ποτέ ξανά συναθλητή μου. Αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι έπεσε στην Ριτσώνα, όπου εριστικά και μπροστά στα μάτια Αθλητών και Τεχνικών Εφόρων ο Τσιόγκας έτρεχε με παράνομα λάστιχα. Τότε τον προειδοποιήσαμε πολλοί να συνετιστεί με τους κανονισμούς, όπως θα πρέπει να κάνουμε όλοι. Δυστυχώς δεν μας άκουσε και μάλιστα μας χλεύαζε πως «όλο λόγια είμαστε» και πολλά ακόμα που δεν είναι θεμιτό να αναπαράγουμε . Βέβαια ξέρετε τι λέει ο σοφός λαός. Το Σάββατο στα Δοκιμαστικά στην Κύμη τον προειδοποίησα να μην τρέχει την Κυριακή αν δεν κάνει σύννομο του αμάξι του. Μετά την ένσταση την Κυριακή το αμάξι βρέθηκε παράνομο μετά από Τεχνικό Έλεγχο και έπεσε «καμπάνα» 10 δευτερολέπτων (κατά την άποψή μου πολύ μικρή, αφού υπάρχει και η ιστορία καταγεγραμμένη από την Ριτσώνα). Έτσι ο Αναδιώτης είναι ο νικητής της Α7, δεύτερος εγώ και τρίτος ο Χατούπης.

 

Automotopatras : Τέλος καλό όλα καλά;

Γ. Καλαιτζιάν : Είναι κοινά αποδεκτό πως πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανόνες και να τηρούνται. Βλέπω θετικά πως υπάρχει αξιοκρατία στην «δικαιοσύνη» του motorsport και πως οι θεσμοί λειτουργούν. Όποιος είναι παράνομος πρέπει να πηγαίνει σπίτι του. Με εμένα πρώτο από όλους αν έχω κάτι μεμπτό. Δεν μπορείς να διαιωνίζεις την παρανομία επειδή κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια ή στο «συγχωρούν».

 

Automotopatras : Γιάννη ευχαριστούμε και καλή συνέχεια στο Πρωτάθλημα

Γ. Καλαιτζιάν : Ευχαριστώ πολύ. Αν και δεν θα ακολουθήσω το Πρωτάθλημα Αναβάσεων, αφού το αμάξι θα το τρέξει σε κάποιους αγώνες ο Ηλίας Λαζανάς, ίσως κάνω και κάποιο ακόμα αγώνα. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.