Για καλό η αναβολή του Πανελληνίου Πρω ταθλήματος Kart

Μπορεί το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όλοι να δυσανασχετούσαμε για την επικείμενη αναβολή του 1ου αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting 2017 αλλά η επίσημη ανακοίνωση της ΟΜΑΕ έκρυβε μεγάλες ειδήσεις.
Το 2017 οι κάμερες θα μπουν επιτέλους για τα καλά στους αγώνες και θα προβάλλονται  μέσα από την εκπομπή αυτοκινήτου AUTO MOTO ERT της ΕΡΤ1 (πριν την μετάδοση των αγώνων της F1).
Το ακόμα πιο σημαντικό νέο όμως είναι ότι κάμερες βιντεοσκόπησης της διαδρομής θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά για το έτος 2017, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των οδηγών αγώνων για ακόμα μεγαλύτερη αξιοκρατία στις εφαρμογές των ποινών.
Θετικό βήμα είναι και η επιμόρφωση στελεχών με την συμμετοχή τους στον αγώνα του WSK στην Adria της Ιταλίας.

 

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΟΜΑΕ :

Η ΕΠ.Α./Ο.Μ.Α.Ε., μετά από εισήγηση της Επιτροπής karting, ανακοινώνει την αναβολή του 1ου αγώνα του Πρωταθλήματος karting (25-26 Φεβρουαρίου 2017), ο οποίος θα διεξαχθεί στις 4-5 Μαρτίου 2017 στο Kartodromo Αφιδνών.

Η αναβολή αυτή οφείλεται στην απόφαση της ΕΠ.Α. για μεγιστοποίηση της θωράκισης του Πρωταθλήματος, ακόμη και σε τυπικά θέματα, προκειμένου να προστατευθεί από τυχόν κακόβουλες καταγγελίες.

Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία τα οποία θα διοργανώσουν τους αγώνες εγγυώνται την διεξαγωγή τους και ευελπιστούν στην αθρόα συμμετοχή των αγωνιζόμενων προκειμένου να συνεχιστεί η ανοδική πορεία του karting στη χώρα μας.

Η επιτυχημένη περυσινή χρονιά μας υποχρεώνει να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο στους τομείς της τεχνογνωσίας των στελεχών και των υποδομών των αγώνων.

 

Ειδικότερα για τις διοργανώσεις των αγώνων του Πρωταθλήματος προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Θα υπάρχει βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων και προβολή τους μέσα από την εκπομπή αυτοκινήτου AUTO MOTO ERT της ΕΡΤ1 (πριν την μετάδοση των αγώνων της F1).

2. Έχουν επιλεγεί ελαστικά CIK-FIA σε λογικές τιμές, τα οποία εξασφαλίζουν την ασφάλεια και την οδηγική ευχαρίστηση των αγωνιζόμενων.

3. Κάμερες βιντεοσκόπησης της διαδρομής θα χρησιμοποιηθούν πιλοτικά για το έτος 2017.

4. Η επιμόρφωση των στελεχών μας, η οποία ξεκίνησε με την συμμετοχή τους στον αγώνα WSK στην Adria της Ιταλίας, θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

5. Οι αγώνες θα είναι διήμεροι.

Παράλληλα είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε με κάθε κόστος την εικόνα των αγώνων, για τον λόγο αυτό καλούμε τους αγωνιζόμενους, γονείς, προετοιμαστές και στελέχη της Ο.Μ.Α.Ε. να συνδράμουν στην προσπάθειά μας αυτή.

Ευχόμαστε καλή και τυχερή αγωνιστική χρονιά σε όλους.

 

Για την ΕΠ.Α. / Ο.Μ.Α.Ε.

Δημήτρης Μιχελακάκης