Η Fortune Motorsport παρουσίασε τον νέο θεσμό του ελληνικού καρτ

Τα Κ4Α για το 2016 συμμετέχουν στον μεγαλύτερο και μακροβιότερο θεσμό αγώνων καρτ της Ελλάδας, στο D CUP KARTING RACING SERIES σε ένα Κύπελλο 5 αγώνων σε Αθήνα, Πάτρα και Καλαμάτα υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος με μια μονομαρκα κατηγορία.

Tα Κ4Α κάνουνε το καρτ προσιτό στο ευρύ κοινό προωθόντας την Οδηγική Παιδεία, την Άμιλλα και τον Θεμιτό Ανταγωνισμό συνδυάζοντας μόρφωση και διασκέδαση.

Τα ενιαία καρτ διανέμονται με κλήρωση και χωρίς να επιτρέπεται οποιαδήποτε τεχνική αλλαγή σε σασί και κινητήρα οι οδηγοί ανταγωνίζονται σε έναν μοναδικά απόλυτα αξιοκρατικό αγώνα που θα κερδίσει απλά ο καλύτερος οδηγός.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή οδηγών υψηλού οδηγικού επιπέδου, με μεγάλη εμπειρία σε αγώνες.

Η FORTUNE MOTORSPORT και οι οργανωτές του D CUP KARTING RACING SERIES πριμοδοτούν με 700€ τους 10 πρώτους αγωνιζόμενους για τα 50 λεπτά συνολικής οδήγησης κάθε αγωνιστικής ημέρας του D Cup 2016:

ΔΩΡΕΑΝ Παράβολο Συμμετοχής αξίας 130€
ΔΩΡΕΑΝ Ενοικίαση καρτ αξίας 300€
ΔΩΡΕΑΝ Φιλοξενία οδηγού, Coaching και Τεχνική Υποστήριξη αξίας 270€
ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟ για Προετοιμασία καρτ, Μεταφορά, Ελαστικά Αγώνα, Καύσιμα και Αναλώσιμα 390€ για Αθήνα και 540€ για Επαρχία

ΔΩΡΟΕΠΙΤΑΓΕΣ ΑΞΙΑΣ 2,000€ θα μοιραστούνε ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ, και έπεται συνέχεια!

1ος Αγώνας στις 24 Απριλίου στο Kartodromo στον Άγιο Στέφανο Αττικής!

Προλάβετε και εσείς ένα από τα 10 διαθέσιμα πριμ εκκίνησης και κάντε το όνειρο σας πραγματικότητα!

POINTS

Το Κ4Α είναι το ιδανικό καρτ που μπορεί να φέρει νέους οδηγούς στον χώρο του καρτ προάγοντας την ΟΔΗΓΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, την ΑΜΙΛΛΑ, τον ΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ και κάνοντας προσιτό το ακριβό άθλημα του καρτ στο ευρύ κοινό.

Ο σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα φυτώριο όπου θα φέρει νέους οδηγούς οι οποίοι θα εκδηλώσουνε το ταλέντο τους μέσα σε απόλυτα αξιοκρατικές συνθήκες και στο μέλλον κάποιοι θα μεταπηδήσουνε στελεχώνοντας τις μεγαλύτερες κατηγορίες καρτ και αυτοκινήτου.

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ – ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα Κ4Α θα χρησιμοποιούνται σε εταιρικά και ιδιωτικά events που θα διοργανώνονται στο KARTING CENTER του Αγίου Κοσμά σε μορφή επιμορφωτικού σεμιναρίου με αρκετή θεωρία για Οδική Ασφάλεια και Κανόνες Ασφαλείας, συνδυάζοντας οδηγική παιδεία και διασκέδαση.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Επίσης στον Άγιο Κοσμά μέσω της Ακαδημίας Καρτ της MARANELLO HELLAS θα καθιερωθούν 2 ημέρες τον μήνα όπου θα διοργανώνονται ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ για το ευρύ κοινό πριμοδοτούμενα με πολύ χαμηλό κόστος. Το 2ωρο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ θα περιλαμβάνει θεωρία για ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ και οδηγικά σκέλη 20 γύρων.

Ο συμμετέχοντας θα αντλήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις για να δημιουργήσει έναν σωστό οδηγικό χαρακτήρα συνδυάζοντας μόρφωση και διασκέδαση.

Στους συμμετέχοντες θα δίνεται δίπλωμα συμμετοχής και αναμνηστικά.

ΑΓΩΝΕΣ

Το 2016 τα Κ4Α θα τρέξουνε στον μεγαλύτερο και μακροβιότερο θεσμό αγώνων καρτ στην Ελλάδα, το D CUP Karting Racing Series όπου διοργανώνεται σε Αθήνα, Πάτρα και Καλαμάτα σε μια μονομάρκα κατηγορία υπό την αιγίδα της ΟΜΑΕ. Τα 10 καρτ θα διανέμονται με κλήρωση χωρίς να επιτρέπεται καμιά αλλαγή σε σασί και μοτέρ όπου οι οδηγοί θα ανταγωνίζονται σε έναν απόλυτο αξιοκρατικό αγώνα.

Για τους αγώνες του 2017 σχεδιάζουμε ακόμα 3 κατηγορίες, μια κατηγορία ΜΙΝΙ 8-12 ετών, μια JUNIOR (12-15 ετών) και μια SENIOR PRO (15 και άνω).

Η SENIOR PRO θα απευθύνεται σε πιο έμπειρους οδηγούς. Το σασί θα είναι ελεύθερης μάρκας. Οι ρυθμίσεις στο σασί και στον κινητήρα θα είναι ελεύθερες. Ο κινητήρας θα είναι σφραγισμένος χωρίς να έχουν γίνει βελτιώσεις πέραν των εργοστασιακών.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Κ4Α

To K4A kart αποτελείται από το πλαίσιο EXTREME World Formula του ιταλικού οίκου Righetti- Ridolfi Spa και τον κινητήρα RK1 του ολλανδού κατασκευαστή Schuurman bv.

Το Κ4Α είναι φιλικό και εντυπωσιακό για νέους οδηγούς αλλά και διασκεδαστικό για τους έμπειρους.

Με χαμηλότερο κόστος αγοράς κατά 50%, χρήσης 40% και συντήρησης 1250%, συγκριτικά με έναν 2χρονο κινητήρα, είναι ιδανική επιλογή για νέους οδηγούς στον χώρο αλλά και για παλιούς που θέλουν να περιορίσουν στο μέγιστο τα έξοδα για το αγαπημένο τους χόμπυ.

Τα ανταλλακτικά για το προληπτικό service του κινητήρα στις 300 ώρες λειτουργίας κοστίζουνε μόνο 300€.

Ο χρόνος του Κ4Α σε πίστα μήκους 700μ είναι 2sec πιο αργός και σε πίστα 1000μ 2.8sec από ένα καρτ με 2χρονο αυτόματο κινητήρα, ίδια ελαστικά και ίδιο βάρος.

To σασί είναι ένα σωληνωτό πλαίσιο από χρωμιομολυβδένιο διαμέτρου 32mm με προσθαφαιρούμενη μπροστινή μπάρα.

Οι περιμετρικοί προφυλακτήρες είναι οι XTR14 CIK FIA.

Το σύστημα φρένων είναι το Speed Evo CIK/FIA 18/FR/17 με 4πίστονη αυτόματη δαγκάνα και διπλή αεριζόμενη floating δισκόπλακα.

Το τιμόνι είναι alcantara διαμέτρου 32mm.

Οι ζάντες είναι μαγνησίου, 130/210, ακτινωτές.

Τα μπροστινά άκρα είναι 25mm με τσοκ τροχών 95mm.

O άξονας είναι D.50mm, μήκους 1040mm και πάχους 2mm με τσοκ τροχών 95mm.

Το κάθισμα είναι bucket.

O κινητήρας RK1 είναι αγωνιστικός 4χρονος, κυβισμού 150cc – 4V OHC και αποδίδει 15hp@10,500rpm με μέγιστη ροπή 14,000Νm@8,500rpm. Φέρει φυγοκεντρικό συμπλέκτη, τo βάρος του είναι 20 κιλά και η εκκίνηση γίνεται με ηλεκτρική μίζα.