Φήμες: εξαγοράζει την McLaren η Apple.

Οι  πληροφορίες των Financial Times έρχονται να ρίξουν περισσότερο λάδι στη φωτιά των φημών που κάνουν λόγο για τα σχέδια δημιουργίας ηλεκτρικού αυτοκινήτου από την πλευρά της Apple. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για πιθανή εξαγορά της βρετανικής McLaren.

Η Apple αναφέρεται ότι προσέγγισε την κατασκευάστρια supercars για πιθανή εξαγορά ή στρατηγική επένδυση στην εταιρεία. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και αρκετούς μήνες.

Η McLaren είναι κυρίως γνωστή από την ομάδα που έχει στη Formula 1, ενώ έχουν ακουστεί και οι φήμες ότι η Apple σκεφτόταν να εξαγοράσει ακόμη και πρωτάθλημα της Formula 1.

Εκτός από τα αγωνιστικά οχήματα, η McLaren διαθέτει και ένα ταχύτητα αναπτυσσόμενο τμήμα με αυτοκίνητα δρόμου που ξεκίνησε πριν από περίπου δυο χρόνια και έχει λάβει τα εύσημα για το McLaren P1 υβριδικό hypercar και τη γκάμα των supercars. Επιπλέον, η McLaren διαθέτει επίσης μια μεγάλη συμβουλευτική ομάδα και και τεχνολογική ομάδα που προμηθεύει άλλες εταιρείες και ομάδες με διάφορα κομμάτια.

mclaren

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η αξία της McLaren θα εκτιμηθεί στα 1.3 με 2 δισ. δολάρια, αλλά δεν είναι σαφές τι θα περιλαμβάνει το deal.

Η Apple αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με το δημοσίευμα ενώ όπως είπαμε και παραπάνω είναι πολλές οι φήμες που τη θέλουν να σκέφτεται τη δημιουργία ηλεκτρικού και αυτόνομου οχήματος.