Ετοιμάζεται για την F1 ο Mick Schumacher

Ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα θα έχει φέτος ο 17χρονος γιος του Michael Schumacher, o Mick, με στόχο τη διάκριση σε πρώτο χρόνο και τη συμμετοχή του στη Formula 1 στο εγγύς μέλλον.
Ετσι ο Mick θα συμμετέχει στο ιταλικό πρωτάθλημα της Formula 4 με την ομάδα της Prema και ταυτόχρονα και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Γερμανίας.
Είναι η δεύτερη χρονιά της συμμετοχής του στη Formula 4 στην οποία ο Mick θα έχει μπροστά του 45 αγώνες. Σύμφωνα με τη μάνατζέρ του πρόκειται για ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα, αλλά η επιλογή ήταν συνειδητή και έγινε διότι ο junior χρειάζεται για ένα ακόμη χρόνο μια σε βάθος εκπαίδευση.
Με την άποψη αυτή ταυτίζεται όπως είναι φυσικό και ο Mick ο οποίος στη σελίδα του στο ίντερνετ (www.mickschumacher.ms) σημειώνει πως «δεν θέλω να βιαστώ, αλλά να δουλέψω με στόχο και σταθερότητα. Γνωρίζω, ότι μόνον έτσι θα γίνουν τα όνειρά μου πραγματικότητα».
Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως στο DNA του «μικρού» φωλιάζει μπόλικο από το ταλέντο του πατέρα του, αν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών λίγο πριν την έναρξη του γερμανικού πρωταθλήματος της Formula 4.
Ο Mick σε μια ενότητα επτά δοκιμαστικών πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στις τρεις, με τη χειρότερη θέση που πήρε να είναι η έκτη.
Μένει να δούμε τις επιδόσεις του σε συνθήκες… πραγματικής μάχης.