Επιστρέφει ο Loeb με την Citroen το 2018

Ο Sebastian Loeb, ο μοναδικός οδηγός που έχει κερδίσει εννέα συνεχόμενους παγκόσμιους τίτλους μεταξύ 2004 και 2012, θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα οδηγώντας ένα C3 WRC σε τρεις Αγώνες. Το Μεξικό στις 8-11 Μαρτίου, στην Κορσική στις 5-8 Απριλίου και στην Ισπανία στις 25 – 28 Οκτωβρίου.

Σταθερή αξία στο δεξί μπάκετ θα είναι και πάλαι ο “μόνιμος” Daniel Elena ο οποίος θα συνεργαστεί και πάλι με τον Γάλλο Πρωταθλητή, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Craig Breen για αυτούς τους τρείς Αγώνες στην ομάδα Citroën Total Abu Dhabi. Ο Breen θα αντιμετωπίσει τους υπόλοιπους 10 γύρους μαζί με τον Kris Meeke, ο οποίος θα ξεκινήσει και στους 13 αγώνες.

Οι φήμες για μια επιστροφή του Loeb ξεκίνησαν όταν δοκίμασε το C3 στην άσφαλτο τον Αύγουστο. Ο ίδιος αναγνώρισε ότι το δέλεαρ του WRC αποδείχθηκε υπερβολικά μεγάλο για να αντισταθεί.

“Το συναίσθημα που “γεννάτε” στο ράλι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά συναισθήματα που έχω βιώσει ποτέ, και ήμουν ενθουσιασμένος που οδήγησα ένα από αυτά τα νέα WRC. Είναι ωραίο να μπορούμε να το κάνουμε στην ομάδα με την οποία απολάμβανα τόσο μεγάλη επιτυχία », είπε.

Ο Loeb κέρδισε 78 νίκες πριν αποσυρθεί από την καριέρα του WRC από το 2012. Έχει ξεκινήσει σποραδικά γεγονότα από τότε που το πιο πρόσφατο είναι το Rallye Monte-Carlo το 2015, πριν επικεντρωθεί στα ράλλυ και τα cross-country ράλι με την Peugeot.

Ο Loeb θα αντιμετωπίσει τρεις γύρους το 2018
Έχει κερδίσει στην Ισπανία οκτώ φορές, έχει έξι νίκες στο Μεξικό και τέσσερις στην Κορσική.

“Δεν έχω καμία προσδοκία, θέλω μόνο να απολαύσω τον εαυτό μου. Νόμιζα ότι ήταν λογικό να λάβω μέρος στον γαλλικό γύρο, ειδικά επειδή πάντα αγαπούσε την ταρραίν της ασφάλτου, αν και δεν είμαι εξοικειωμένος με την τρέχουσα διαδρομή του Tour de Corse.

“Η Ισπανία έμοιαζε επίσης ως καλή επιλογή. Και παρόλο που περιμένω ότι θα είναι αρκετά δύσκολο, δεδομένου ότι έχει περάσει αρκετός χρόνος, από την τελευταία μου συμμετοχή. Επιλέξαμε το Μεξικό, αφού έχω καλές αναμνήσεις στους αγώνες εκεί και η διαδρομή δεν άλλαξε πάρα πολύ από την τελευταία μου συμμετοχή στο πρωτάθλημα”, δήλωσε ο Loeb.

Ο διευθυντής της Citroën Racing Yves Matton δήλωσε ότι οι δοκιμές του Loeb τον έπεισαν ότι ο 43χρονος δεν είχε χάσει την φόρμα του.

“Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι θα υπάρχει ένα άλλο κεφάλαιο στη μεγάλη ιστορία μεταξύ του Sébastien Loeb και της Citroën. Δεν μπορούσε να επιστρέψει στην WRC με κανέναν άλλον εκτός από εμάς!

“Ο Seb επιβεβαίωσε ότι δεν έχασε την ταχύτητα και την επιδεξιότητά του κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών περιόδων. Απλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και το πιο δύσκολο ανταγωνισμό”, δήλωσε ο Matton.