Ένα μοναδικό Chevrolet SSR στους δρόμους της Πάτρας

Chevrolet SSR

Ένα μοναδικό Chevrolet SSR (Super Sport Roadster) κυκλοφορεί αυτές τις ώρες στην Πάτρα, με τους ανυποψίαστους περαστικούς να το χαζεύουν με το στόμα ανοιχτό.

Το Chevrolet SSR (Super Sport Roadster) ήταν ένα 2-θέσιο κάμπριο pick-up αυτοκίνητο, που παρήχθη από την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Chevrolet, μεταξύ του 2003 και του 2006. Διέθετε μια μοναδική ρετρό αισθητική, με βάση την εξωτερική εμφάνιση των pick-up της Chevrolet των ετών 1947 – 1955.

Η αρχική έμπνευση για το SSR ήταν το πρωτότυπο μοντέλο SuperSport Roadster, το οποίο παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2000, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Το μοντέλο παραγωγής βασίστηκε στην ίδια πλατφόρμα που χρησιμοποιήθηκε στο SUV Chevrolet TrailΒlazer και ειδικότερα στην πλατφόρμα GMT370, της 7-θέσιας έκδοσης με μακρύτερο μεταξόνιο TrailBlazer EXT. Κατά συνέπεια, το αμάξωμα του SSR ήταν και αυτό τύπου σκάλας, κοινώς «χτιστό».

Η ξεχωριστή καινοτομία του SSR ήταν ότι μπορούσε να μετατραπεί από pick-up σε cabrio, με μία πτυσσόμενη, ηλεκτρικά αναδιπλούμενη μεταλλική οροφή, που είχε σχεδιαστεί από τον οίκο ASC (American Specialty Cars). Κατά το λανσάρισμά του, η Chevrolet το διαφήμισε επίσημα ως «το πρώτο παγκοσμίως καμπριολέ σπορ pick-up». (https://el.wikipedia.org/)