Διονύσης Λιβέρης: Ντεμπούτο για το 2019 με Δεύτερη θέση στο Βέλγιο

Δεύτερος στη γενική κατάταξη των τεσσάρων αγώνων που συνιστούσαν τον πρώτο γύρο του ανταγωνιστικού πρωταθλήματος καρτ ΒΝL στο περίφημο Genk του Βελγίου ήρθε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο 15χρονος Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης.

Ο Διονύσης νίκησε εμφατικά στον πρώτο αγώνα της Κυριακής, αλλά μια ποινή 3 δευτερολέπτων για το πάτημα της διαχωριστικής γραμμής στην εκκίνηση τον έριξε στην τέταρτη θέση για τον τελικό – όπου τελικά τερμάτισε δεύτερος, κάνοντας συγχρόνως το ταχύτερο γύρο.

Στον αγώνα της ανώτατης διαμόρφωσης kart Rotax DD2 των 35 ίππων και δύο ταχυτήτων με φρένα στους τέσσερις τροχούς, συμμετείχαν 29 οδηγοί από 10 χώρες.

Επόμενος αγώνας του Διονύση είναι στο Πανευρωπαικό των 6τάχυτων kart X30 των 50 ίππων στο Mariambourg του Βελγίου, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Λιβέρης αγωνίζεται με την παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα Daems του Βελγίου και προπονείται από τον κορυφαίο Έλληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη. Την προσπάθεια του έχουν υποστηρίξει η «Ελβάλ-Χαλκόρ» με τα άφλεκτα συνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φούτμπολ «Los Angeles Chargers», η ενεργειακή εταιρία «ContourGlobal» και η «Chipita-7Days».