Απονομές ΟΜΑΕ 2018 : Χαρές και “πανηγύρια”

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας (ΟΜΑΕ), αν και καθυστερημένα (όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος λόγο φόρτου εργασίας) πραγματοποίησε την Τελετή Απονομής των Πρωταθλημάτων, Κυπέλλων και Επάθλων των αγώνων αυτοκινήτου και Karting του 2018 την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00 στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Λ. Δημητρίου Βικελά 52).

Με πολλές απουσίες βραβευόμενων και πολύ (μα πάρα πολύ) παρασκήνιο διεξήχθη αυτή η βραδιά, που όλοι περίμεναν να έχει πραγματοποιηθεί από τον Φεβρουάριο, πριν ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του 2019. Ίσως και αυτός ήταν ο λόγος που αρκετοί προτίμησαν να μην έρθουν.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Μιχελακάκης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ζήτησε συγνώμη για την πραγματοποίηση της Τελετής επικαλούμενος φόρτο εργασίας για τους ελάχιστους έμμισθους υπαλλήλους (λόγο έκδοσης των νέων πινακίδων) και ευχαρίστησε επιγραμματικά ανθρώπους, επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά το δοκούν. Αμέσως μετά ακολούθησαν κάποιες τιμητικές βραβεύσεις σε ανθρώπους του χώρου αλλά και αθλητές που διέπρεψαν στο εξωτερικό.

Ακολούθως τον ρόλο εκφωνητή ανέλαβαν τα στελέχη της Ομοσπονδίας κ. Νίκος Παπασταθόπουλος και κ. Νίκος Πασσαλής. Την όμορφη και σεμνή τελετή διέκοψε καλοπροαίρετα ο Πρόεδρος του ΣΟΑΑ Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος ζήτησε τον λόγο, εμφανώς πικραμένος που δεν του ζητήθηκε να κάνει στην αρχή έναν χαιρετισμό. Ο κ. Ηλιόπουλος είχε έναν μικρό «διάλογο» με τον Πρόεδρο της ΟΜΑΕ μέσω μικροφώνου αφού ο δεύτερος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, απαντώντας το θεϊκό «αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ» στο σχόλιο του κ. Ηλιόπουλου «θα πρέπει όλες οι πλευρές του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να έρθουν κοντά», αφήνοντας τους πάντες με ένα μεγάλο ερωτηματικό πάνω από το κεφάλι τους. Εκεί δυστυχώς άναψαν λίγο τα αίματα με τον κ. Νίκο Ρέκκα να «ψέλνει μερικά Γαλλικά» στον Πρόεδρο της ΟΜΑΕ και τον Μάριο Ηλιόπουλο να βάζει νερό στη φωτιά ώστε να μην χαλάσει η τελετή.