Ανάβαση Αγίας Άννας στις 7 και 8 Οκτωβρίου

Η επιστροφή μετά από 8 χρόνια της Ανάβασης Αγίας Άννας το διήμερο 7 – 8 Οκτωβρίου 2017 είναι γεγονός και η Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτων Λιβαδειάς (Α.Λ.Φ.Α.Λ) που την διοργανώνει, βρίσκεται σε ευχάριστη θέση που μετά από τόσα χρόνια η διαδρομή από το χωριό Αγίας Τριάδας προς Αγίας Άννας να αναβιώσουν ξανά οι ήχοι από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα καθώς και οι φανατικοί θεατές του συγκεκριμένου αγώνα θα πλημμυρίσουν τα βουνά τις περιοχής.

Από 25/09 – 29/09 είναι η εβδομάδα δήλωσης συμμετοχής για την Ανάβαση της Αγίας Άννας για το 2017 ,όπου προσμετρά στο Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας. Γνωρίζοντας την οικονομική κρίση που διέπει την χώρα μας αλλά και ο χώρος των αγώνων αυτοκινήτου, σας προσκαλούμε με μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να συμμετέχετε στην ανάβαση της Αγίας Άννας η οποία θα διεξαχθεί στις 7 – 8 Οκτωβρίου.Θα σας περιμένουμε όλους εκεί !!!!!!!!!

Για δήλωση συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στα τηλ.6974147875, 6972365332

Η διαδρομή

Η διαδρομή βρίσκεται – ενώνει τα γραφικά χωριά της Βοιωτίας Αγία Τριάδα με την Αγία Άννα.Τα χωριά αυτά βρίσκονται στους πρόποδες του Ελικώνα και είναι σε 21 χλμ απόσταση νότια της πρωτεύουσας του νομού Βοιωτίας, Λιβαδειάς.
Τα pits βρίσκονται μέσα στο χωριό Αγία Τριάδα όπου στην έξοδο του χωριού βρίσκεται ο χώρος της προθέρμανσης (warm up) μήκους 300 – 350 μέτρων. Αμέσως μετά στο σημείο εκκίνησης οι αγωνιζόμενοι θα μπούν στην άκρως απαιτητική και τεχνική αγωνιστική διαδρομή μήκους 3 χιλιομέτρων η οποία περιλαμβάνει 21 απαιτητικές στροφές.
Αναλυτικά
Από την αρχή η ειδική διαδρομή της ανάβασης είναι ιδιαίτερη απαιτητική.Τα πρώτα 300 μέτρα είναι πατημένο κομμάτι με τυφλά σημεία όμως όπου γρήγορα και με μεγάλη προσοχή μπαίνουν στο κλειστό κομμάτι και ταυτόχρονα πολύ θεαματικό για το αγωνιζόμενο και για τους θεατές.
Από το 300 – 1000 μέτρα της ειδικής βρίσκονται 3 εντυπωσιακές φουρκέτες και 1 δεξιά φουρκέτα ανοιχτεί πάνω σε μια ταβέρνα όπου εκέι περνάνε τα αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα.
Από το 1000 – 2400 μέτρα της ειδικής η ανάβαση γίνεται ιδιαίτερη ανηφορική με πολύ τεχνικά κομμάτια με αυξημένη μέση ωριαία ταχύτητα όπου πάμε στο τελευταίο και απαιτητικό κομμάτι σε μια δεξιά τεχνική διαρκείας στροφή η οποία καταλήγει σε ένα πατημένο ιδιαίτερο εσάκι όπου καταλήγει η ανάβαση της διαδρομής.