Ανάβαση Αχλαδόκαμπου : “Τελικός” ανάμεσα σε Λαζαρίδη και Παρθένη

Το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2018 συνεχίζει την απόλυτα πετυχημένη φετινή πορεία του με τον 4ο αγώνα, αυτή τη φορά στην ιδιαίτερα δημοφιλή Ανάβαση Αχλαδόκαμπου που διοργανώνεται από τη START LINE με μεγάλο χορηγό την GRAND CARE, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου.

Οι μάχες σε όλες τις κατηγορίες καλά κρατούν αφού ακόμα δεν είμαστε ούτε στα μισά του Πρωταθλήματος Αναβάσεων.

Για την μάχη όμως στην κατηγορία Formula Saloon Turbo ανάμεσα στους Κώστα Λαζαρίδη και Παναγιώτη Παρθένη, ο συγκεκριμένος Αγώνας έχει πάρει διαστάσεις τελικού αφού στην Ανάβαση Διονύσου ο Παρθένης δεν έτρεξε, ενώ στην Ανάβαση Ριτσώνας ο Λαζαρίδης είχε μια μηχανική βλάβη. Τρίτος Αγώνας ήταν η Ανάβαση Κύμης με το αποτέλεσμα να έρχεται σχεδόν “Χ” με τον Κώστα Λαζαρίδη να νικάει στην μεταξύ τους μάχη για μόλις 0,6 δευτ.

Όπως καταλαβαίνετε το προσωρινό σκόρ είναι υπέρ του Λαζαρίδη και ο Παρθένης θέλει να κάνει την αντεπίθεση του.

Το automotopatras.gr Μίλησε και με τους δύο οδηγούς οι οποίοι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ :

Ο Αχλαδόκαμπος είναι μία από τις χιλιομετράτες Αναβάσεις του Πρωταθλήματος και απαιτεί πολύ καλή γνώση. Δυστυχώς είναι κάτι που μου λείπει. Έχω τρέξει μόνο μία φορά και υστερώ πολύ σε αυτόν τον τομέα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα καταθέσουμε τα όπλα και δεν θα πατήσω τέρμα το γκάζι. Όταν δεθείς στο μπάκετ ο μόνος αντίπαλός είναι το χρονόμετρο και ο κακός εαυτός σου. Ευτυχώς στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό δεν υπάρχει φανατισμός και αντιπαλότητα. Το κλίμα είναι φιλικό με όλους τους συναθλητές και υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, αφού οι Αναβάσεις είναι η μόνη μορφή Αγώνων που μαζεύει πλέον αρκετές συμμετοχές.

Ο Παρθένης είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της Formula Saloon και η μάχη μεταξύ μας είναι δυνατή και προσφέρει θέαμα στον κόσμο. Είναι φίλος μου καλός, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα παλέψω να τον περάσω, ώστε μετά τον τερματισμό να του κάνω το καθιερωμένο bullying (χαχαχααχαχαχα).

Πέρα από την πλάκα νομίζω ότι η FST είναι η πιο ανταγωνιστική κατηγορία με όλους εμάς να κυνηγάμε ένα Μάριο. Αυτό βέβαια μας κάνει καλύτερους και ίσως δούμε κάποιον από εμάς να τον “απειλεί”.

Στις Αναβάσεις μην ξεχνάτε πως οι συνθήκες είναι πίστας και όλα μπορούν να συμβούν. Βέβαια όλα παίζουν τον ρόλο τους, αφού κάθε αγώνα, αν θες να είσαι ανταγωνιστικός θα πρέπει να έχεις καινούργια λάστιχα και 100% ετοιμοπόλεμο αυτοκίνητο.

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΗΣ :

Στον Αχλαδόκαμπο θα πάρω το αίμα μου πίσω. Στην Κύμη έχασα από μια λάθος αλλαγή ταχύτητας, κάτι που δεν επιτρέψω να συμβεί εδώ. Έχω το πλεονέκτημα πως έχω τρέξει περισσότερες φορές από τον Κώστα και αυτό σε μια τόσο ανοιχτή διαδρομή μετράει ώστε να εκμεταλλεύεσαι μέχρι και το τελευταίο εκατοστό του δρόμου.

Ο Κώστας είναι γρήγορος και οδηγάει ένα πολύ καλό αυτοκίνητο. Όμως μετά την Κύμη, έρχομαι στον Αχλαδόκαμπο αποφασισμένος για την νίκη στην μεταξύ μας μάχη. Το αμάξι μου είναι μάχιμο και ελπίζω όλα να πάνε καλά και για τους δύο μας, ώστε να δώσουμε στους θεατές μια μάχη που θα θυμούνται.

Ο Λαζαρίδης είναι άξιος αντίπαλος και άνθρωπος ο οποίος ανεβάζει το επίπεδο των Ελληνικών Αγώνων, όχι μόνο αγωνιστικά. Βέβαια όταν πέφτει η καρό σημαία και πως στην οθόνη των χρονομέτρων θες πάντα να δεις πάνω πάνω το όνομά σου.

Και μην ξεχνάτε. Μετά τον τερματισμό έχω υποσχεθεί στον Λαζαρίδη πως στο πορτπαγκάζ μου, θα έχω ένα ροζ Φλαμίνγκο για να του το χαρίσω.