Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1

Η Alfa Romeo επιστρέφει στη Formula 1 μετά από περισσότερα από 30 χρόνια. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, το εμπορικό σήμα της οποίας ανήκει στη Fiat Chrysler Automobiles (FCA), υπέγραψε σήμερα πολυετή συμφωνία τεχνικής και εμπορικής συνεργασίας με την Swiss Sauber F1 Team για συμμετοχή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, ξεκινώντας από το 2018.

Ήδη, οι επικεφαλής του ντιζάιν της Alfa Romeo ασχολούνται με τα διακριτικά χρώματα και το λογότυπο, ενώ οι κινητήρες του νέου μονοθέσιου θα προέρχονται από την Ferrari. Το επίσημο όνομα θα είναι η ομάδα Alfa Romeo Sauber F1.

 

Η Sauber θα συνεργαστεί με την Alfa Romeo

Η Sauber έκανε σήμερα γνωστό ότι υπέγραψε πολυετή συμφωνία συνεργασίας με την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία Alfa Romeo, που ανήκει στην επιχειρηματική «οικογένεια» της Fiat. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγες ημέρες μετά αφότου η ελβετική ομάδα και η Honda ακύρωσαν την προγραμματισμένη συνεργασία τους για το 2018.

«Αυτή η συμφωνία με την ομάδα της Φόρμουλα Ενα είναι ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω εμπορική ενίσχυση της Alfa Romeo, η οποία επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από 30 χρόνια», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκτελεστικός διευθυντής της Fiat, Σέρτζιο Μαρτσιόνε.

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η Sauber χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Ferrari με προδιαγραφές του 2016, αλλά ο επικεφαλής της ελβετικής ομάδας, Φρεντερίκ Βασέρ, δήλωσε σε δημοσιογράφους στο ουγγρικό γκραν πρι ότι η Sauber χρειάζεται να έχει την τελευταία «έκδοση» του κινητήρα την επόμενη σεζόν.

Εκτός από την δική της εργοστασιακή ομάδα και τη Sauber, η Ferrari παρέχει μονάδες ισχύος και στην αμερικανική Haas. Η Sauber χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Ferrari από το 2010, ύστερα από την αποχώρηση της BMW από τη Φόρμουλα Ένα. Επίσης, η ελβετική ομάδα χρησιμοποιούσε τους κινητήρες της ιταλικής εταιρείας από το 1997 έως το 2005.

ΠΗΓΗ : http://www.amna.gr/