Αλεξοπούλου Χρίστινα : Να αυστηροποιηθούν οι ποινές για τροχαία ατυχήματα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, με θέμα την αυστηροποίηση των ποινών για τροχαία ατυχήματα που προκαλούν θανάτους ή βαριές σωματικές βλάβες από οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.

Η κυρία Αλεξοπούλου, κάνοντας ειδική αναφορά στο τραγικό δυστύχημα που συνέβη πρόσφατα στις Καμάρες Αιγίου, τονίζει ότι πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία και συνεχίζει να προκαλεί την κοινή γνώμη.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή της, αναφέρει ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες η ποινική μεταχείριση τέτοιων περιπτώσεων είναι αυστηρότατη, σε αντίθεση με την χώρα μας, που μέχρι πρόσφατα, είχε μόνο πλημμεληματικό χαρακτήρα.

Η Βουλευτής προσεγγίζει το συγκεκριμένο ζήτημα με ιδιαίτερη ευαισθησία και δηλώνει ευθαρσώς την πρόθεσή της να αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης αναμόρφωσης του νέου Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.