Αφοί Χρόνη : Automotive Parts, με εμπειρία

Είμαστε σίγουροι πως πολλές φορές έχετε μπει σε προβληματισμό, για την σωστή επιλογή καταστήματος, για την αγορά τον κατάλληλων ανταλλακτικών για το αυτοκίνητό σας. Σε αυτές εδώ τις γραμμές εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε την γνώση ώστε να επιλέξετε σωστά, με το τελικό συμφέρον σας, να είναι στην πρώτη γραμμή.

Η σωστή επιλογή του κατάλληλου ανταλλακτικού δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα είναι και η πιο φθηνή. Στα After Market ανταλλακτικά οι ποιότητες ποικίλουν, με συνέπεια να δημιουργούν πονοκέφαλο στον καταναλωτή.

Ας ξεχωρίσουν τα after market ανταλλακτικά σε 3 μεγάλες κατηγορίες.

  • Γνήσιο : Είναι το ίδιο ανταλλακτικό με αυτό που έχει τοποθετήσει ο κατασκευαστής εξ αρχής στο αυτοκίνητο και έχει διαθέσει η κατασκευάστρια εταιρεία στο εμπόριο
  • “After Market εφάμιλλο του γνήσιου” : Είναι το ανταλλακτικό που έχει κατασκευαστεί από επώνυμη εταιρεία ως πιστό αντίγραφο του γνήσιου
  • “After Market χαμηλής ποιότητας” : Είναι το ανταλλακτικό που είναι αντίγραφο, αλλά έχουν γίνει «εκπτώσεις» στην ποιότητα κατασκευής και τα υλικά

Πλέον είναι ηλίου φαεινότερων πως η επιλογή του After Market ανταλλακτικού δεν ωφελεί τον πελάτη. Το ανταλλακτικό είναι κακής ποιότητας, οπότε και ανάλογης αντοχής και διαχρονικότητας.

Στην Αφοί Σ. Χρόνη Ο.Ε. συναντήσαμε τους Ιδιοκτήτες (Σταύρο, Κώστα και Ανδρέα) εν ώρα δράσης και καταφέραμε να κάνουμε μια αναλυτική κουβέντα με τον Σταύρο που μας εξήγησε πολλά πράγματα.

Οι άνθρωποι της εταιρείας δραστηριοποιούνται στον χώρο από το 1994 όταν ο πατέρας Σπύρος έκανε την κίνηση και μπήκε στον χώρο των ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Από το 2014 και επίσημα η επωνυμία μετατράπηκε σε Αφοί Σ. Χρόνη Ο. Ε. όπου και πέρασε επίσημα στους διαδόχους. Η άριστη γνώση των ανταλλακτικών και των εφαρμογών αυτών δεν είναι μόνο αποτέλεσμα εμπειρίας, αλλά πηγάζει μέσα από σπουδές του κάθε ατόμου που στελεχώνουν την εταιρεία.

Στόχος της εταιρείας είναι η διάθεση γνήσιων και aftermarket  ανταλλακτικών αυτοκινήτων κορυφαίας ποιότητας και υψηλών προδιαγραφών. Διατίθενται πιστοποιημένα ανταλλακτικά και με εγγύηση για ιαπωνικά, ευρωπαϊκά και κορεάτικα αυτοκίνητα, που καλύπτουν όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, ενώ στον σύγχρονο χώρο, μπορείτε να βρείτε τα πάντα από, φρένα, ρουλεμάν, συμπλέκτες, αναρτήσεις, φίλτρα και λιπαντικά και πολλά ακόμα.

 

Μ. Κ. : Τι πρέπει να προσέξει ο Καταναλωτής στην επιλογή του ανταλλακτικού του

Σ. Χ. : Είναι σαφές. Τον καταναλωτή τον απασχολεί το τελικό όφελος. Κάνοντας την σωστή επιλογή, για την οποία πρέπει να μας συμβουλευτεί, δεν θα χρειαστεί να ξανά πληρώσει το ίδιο ανταλλακτικό 2 και 3 φορές. Αγοράζεις ένα επώνυμο After Market προϊόν το οποίο πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας του αυτοκινήτου σου και κάνεις και οικονομία στην τσέπη σου αλλά  και δεν παίζεις με την ασφάλειά σου.

 

Μ. Κ. : Η Φθινοπωρινή περίοδος έχει αρχίσει με τις θερμοκρασίες να πέφτουν αισθητά. Πως πρέπει να προετοιμαστούμε;

Σ. Χ. : Υαλοκαθαριστήρες, μπαταρία, αντιψυκτικό, Λιπαντικό. Πέραν από τα ελαστικά, νομίζω πως αυτά τα 4 σημεία είναι που «αμελεί» ο Έλληνας να συντηρήσει και το βρίσκει που λέμε μπροστά του, ενώ το κόστος είναι σχετικά χαμηλό. Υαλοκαθαριστήρες για την σωστή απομάκρυνση την βροχής και του χιονιού, μπαταρία για να μην ξεμείνουμε στην «μέση του πουθενά», αντιψυκτικό και ΟΧΙ «βαμμένο» νερό (παραφλού) για την σωστή προστασία του κινητήρα μας από τις χαμηλές, αλλά και τις υψηλές θερμοκρασίες και τέλος η επιλογή σωστού λιπαντικού με το κατάλληλο ιξώδες, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

 

Μ. Κ. :Πως θα επιλέξω το σωστό λιπαντικό για τον κινητήρα μου;

Σ. Χ. :Για να αποφασίσετε, ελέγξτε πρώτα το εγχειρίδιο συντήρησης του οχήματός σας για να βρείτε το εγκεκριμένο λιπαντικό που συνιστά ο κατασκευαστής. Αυτό πρέπει να ταιριάζει με τις πληροφορίες που αναγράφονται στο πίσω μέρος της συσκευασίας του προϊόντος. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα λιπαντικό του οποίου το ιξώδες να ταιριάζει με τις ανάγκες του οχήματος σας. Το ιξώδες είναι ένα μέτρο της αντίστασης στην ελεύθερη ροή και περιλαμβάνει δύο βαθμούς : έναν για τις χαμηλές θερμοκρασίες και έναν για τις υψηλές.

Τα πρότυπα της βιομηχανίας που ορίζονται από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) και την Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), οι οποίοι δημοσιεύουν σε τακτά χρονικά διαστήματα μια σειρά από πρότυπα απόδοσης για να ληφθεί υπόψη η μεταβαλλόμενη απόδοση των σύγχρονων κινητήρων.

 

Μ. Κ. : Γιατί να έρθουμε στην Αφοί Σ. Χρόνη Ο.Ε.;

Σ. Χ. : Πρώτα από όλα να έρθετε να ρωτήσετε, και  να σας συμβουλέψουμε. Είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση με πολυετή εμπειρία, συνέπεια και υπευθυνότητα και μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτικές και οικονομικές λύσεις. Συνεργαζόμαστε με κορυφαίους οίκους συμπεριλαμβάνοντας στην γκάμα μας μόνο προϊόντα υψηλής ποιότητας. Για τα δεδομένα της Δυτικής Ελλάδας στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλο στοκ, με αποτέλεσμα η αναμονή του πελάτη να είναι σχεδόν μηδενική. Επίσης σε εμάς μπορείτε να βρείτε και ανταλλακτικά αυτοκινήτων προηγμένης τεχνολογίας, έχουμε άριστη ποιότητα στα ανταλλακτικά μας, αλλά και τη δυνατότητα της φθηνής λύσης για όσους την επιλέγουν.

Τέλος δίνουμε μεγάλη σημασία στην ολοκληρωμένη, γρήγορη και ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών μας και σίγουρα στο κατάστημά μας θα βρείτε κάποιον να σας εξυπηρετήσει με χαμόγελο και με γνώση πάνω στο αντικείμενο.

 

Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 71, Πάτρα, 26333, ΑΧΑΪΑΣ 2610322848 – 2610332842.

www.chronisparts.gr , chronisparts@gmail.com