500 χλμ με 15 λεπτά φόρτιση για το νέο ηλεκτρικό Volkswagen.

Ο Herbert Dies, πρόεδρος του τμήματος επιβατηγών της Volkswagen, σε συνέντευξη του δήλωσε ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα δούμε το δικό της επαναστατικό ηλεκτροκίνητο όχημα, το οποίο θα φορτίζει σε 15 λεπτά και θα προσφέρει αυτονομία σχεδόν 500 χιλιομέτρων.

Ο στόχος που έχει θέσει η Volkswagen για το δικό της ηλεκτροκίνητο όχημα είναι η μεγάλη αυτονομία σε πρώτη φάση και έτσι το νέο μοντέλο της θα προσφέρει αυτονομία σχεδόν 500 χιλιόμετρα με μια φόρτιση, συγκεκριμένα 483 χιλιόμετρα, θα φορτίζει σε μόλις 15 λεπτά, θα έχει τις εξωτερικές διαστάσεις ενός μικρομεσαίου μοντέλου, όπως το Golf, αλλά χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό του θα προσφέρει χώρους εσωτερικά ανάλογους με ένα μεσαίο μοντέλο, όπως το Passat.

Τη δήλωση αυτή, αναφορικά με την μεγάλη αυτονομία αλλά και τον μικρό φόρτισης για το νέο μοντέλο της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε και ο νέος πρόεδρος της Volkswagen Matthias Müller στο περιοδικό Autocar. Μεταξύ άλλων έκανε και μια … ευχή, αναφέροντας ότι ελπίζει το νέο μοντέλο να έχει χαμηλότερη τιμή από αντίστοιχα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen αναμένεται να το δούμε στο Σαλόνι του Παρισιού τον προσεχή Οκτώβριο και θα είναι το πρώτο από τα 30 συνολικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα που ο όμιλος Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat) θέλει να διαθέσει στην αγορά μέχρι και το 2025.

Το ηλεκτροκίνητο όχημα της Volkswagen με βάση τη συνέντευξη του Herbert Diess αναμένεται να το δούμε στην αγορά περίπου στα τέλη του 2018, ίσως στις αρχές του 2019, οπότε για την ώρα παραμένει ένα πρωτότυπο.

Πηγή