Ποινή 5 θέσεων για τον Hamilton

Μετρά  ήδη δύο «ήττες» από τον teammate του σε ισάριθμους αγώνες και στον επόμενο αναγκάζεται να εκκινήσει με μειονέκτημα. Ο λόγος για τον Lewis Hamilton φυσικά.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής αναγκάστηκε να αλλάξει κιβώτιο ταχυτήτων στην W07 Hybrid, λόγω ζημιάς που αυτό υπέστη στον δεύτερο γύρο της σεζόν, στο νυχτερινό αγώνα του Μπαχρέιν.

Δεδομένου πως οι κανονισμοί απαιτούν τη χρήση του ίδιου κιβωτίου για έξι συνεχόμενα Grand Prix, ήρθε ποινή πέντε θέσεων, που σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες του Βρετανού να πετύχει την πρώτη φετινή νίκη του.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι δύσκολο», έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Από την πλευρά της, η Mercedes ανακοίνωσε τα εξής μέσω twitter: «Πήραμε την απόφαση να μη ρισκάρουμε με την περαιτέρω χρήση του συγκεκριμένου κιβωτίου. Από τις τέσσερις πίστες που έπονται στο καλεντάρι, η Σαγκάη ήταν η ιδανική για να γίνει αυτή η αλλαγή. Έχει άλλωστε πολλά σημεία που προσφέρονται για προσπέρασμα άρα ο Lewis θα έχει τη δυνατότητα να πατήσει τέρμα γκάζι».