Παρουσιάστηκαν επίσημα τα ανανεωμένα Audi A3 και S3

Τα ανανεωμένα Audi A3 και S3 εξωτερικά διαφοροποιούνται από το προηγούμενο model year με νέα μάσκα και ανασχεδιασμένο το πλέγμα της, η οποία ενσωματώνει να επίσης ανασχεδιασμένα εμπρός φανάρια Xenon plus.

Οι υπόλοιπες αλλαγές στο εξωτερικό περιλαμβάνουν νέο διαχύτη πίσω, προαιρετικά νέα εμπρός φανάριαmatrix LED και ελαφρά ανασχεδιασμένα πίσω φώτα.

Στην καμπίνα ελάχιστα πράγματα έχουν αλλάξει με τα κυριότερα να είναι το νέο τριάκτινο τιμόνι και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων ΜΜΙ, με πιο απλά μενού και προσθήκη φωνητικών εντολών. Έξτρα διατίθεται o ψηφιακός πίνακας οργάνων (virtual cockpit) που αντικαθιστά το κλασικό καντράν με μια 12,3 οθόνη TFT και που το έχουμε δει ήδη στα TT, A4 και R8.

Στα υπόλοιπα στοιχεία υψηλής τεχνολογίας περιλαμβάνονται νέο σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας που μπορεί αυτόματα να οδηγήσει αυτόνομα το αυτοκίνητο σε ταχύτητες μέχρι 40 km/h, καθώς και βελτιωμένοενεργό σύστημα διατήρησης της λωρίδας –Lane Assist.

Κάτω από το καπό υπάρχει η γνωστή γκάμα των μοτέρ που περιλαμβάνει, με δύο προσθήκες: Το νέο 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα TFSI με μέγιστη ισχύ 115 PS και μέγιστη ροπή 20,3 kgm και το νέο δίλιτρο TFSI με μέγιστη ισχύ 190 PS και μέγιστη ροπή 32,6 kgm. Κατά τα λοιπά, οι διατιθέμενοι κινητήρες είναι:

  • 1.4 TFSI με 150 PS και 25,4 kgm
  • 1.6 TDI με 110 PS και 25,5 kgm
  • 2.0TDI με 150 ή 184 PS και 34,6 ή 38,7 kgm αντίστοιχα

Για όποιον αναζητεί κάτι πιο οικολογικό, στην γκάμα του νέου Audi A3 υπάρχει η έκδοση Sportback etron, ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό αυτοκίνητο. Ο υβριδικός συνδυασμός του αποτελείται στο θερμικό μέρος του από 1.4TFSI και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, καθώς και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 8,8 kWh. Το συγκεκριμένο set-up αποδίδει σε συνδυασμό μέγιστη ισχύ 204 PS. Για όποιον θέλει να κινείται πράσινα μεν όχι ηλεκτρικά δε, υπάρχει και η έκδοση A3 Sportback gtron με 1.4 TFSI bi-fuel (φυσικό αέριο/βενζίνη) με απόδοση 110 PS.

Το κορυφαίο και πιο σπορ μοντέλο της γκάμας του ανανεωμένου A3, το Audi S3, διαθέτει αναβαθμισμένο δίλιτρο μοτέρ με 310 PS και 40,8 kgm.

Τα νέα Audi A3 και S3 θα είναι διαθέσιμα προς παραγγελία στη χώρα μας γύρω στο τέλος Μαΐου, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι. Στη Γερμανία η τιμή του ξεκινά από τα €23.300. Για την Ελλάδα, η ελληνική αντιπροσωπεία της Kosmocar δεν έχει ανακοινώσει τιμές.

[Πηγή Audi