Την 4η θέση στο Πρωτάθλημα αναβάσεων κατέκτησε ο Σταύρος Χατούπης

Ο Πατρινός Αθλητής της ΦΙΛΜΠΑ Σταύρος Χατούπης ολοκλήρωσε τη χρονιά κατακτώντας την 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων για την κατηγορία Α7 και την Τρίτη θέση στην Γενική Κατάταξη για το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδος. Ο Σταύρος ακολούθησε όλο το Πρωτάθλημα με το νέο του OPEL CORSA B KIT CAR.

Πρώτος Αγώνας της χρονιάς ήταν στην Ριτσώνα με όχι τις καταλληλότερες καιρικές συνθήκες αφού η βροχή την Κυριακή προβλημάτισε όλους τους οδηγούς με την επιλογή των ελαστικών. Αν και ο Σταύρος έκανε κακή επιλογή με τα «στεγνά» και παρά την πρώτη επίσημη επαφή με το αμάξι το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά του αφού ανέβηκε στο 3η σκαλί του βάθρου στον Αγώνα.

Δεύτερος αγώνας ήταν η Ανάβαση Διονύσου. Μια διαδρομή με κοινό παρονομαστή για όλους τους μετέχοντες ότι ήταν στο καλεντάρι πρώτη φορά, οπότε και άγνωστη για όλους. Το αυτοκίνητο δούλεψε καλά και η τέταρτη θέση παρά τον έντονο συναγωνισμό ήταν ένα καλό αποτέλεσμα.

Τρίτος αγώνας ήταν η Ανάβαση Κύμης. Η τρίτη θέση δεν ήταν αυτό που ζήταγε ο Σταύρος που έδινε αγώνα να προσαρμοστεί με το αυτοκίνητο.

Τέταρτος αγώνας ήταν η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου με την μεγάλες ευθείες και τις ανοιχτές καμπές. Το τρίτο σκαλί του βάθρου δικαίωσε την προσπάθεια του οδηγού και τις ομάδας του.

Πέμπτος αγώνας ήταν η Ανάβαση Πορταριάς με τις περισσότερες συμμετοχές στην Α7 σε όλο το Πρωτάθλημα. Ο αγώνας δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελε ο Σταύρος και η 7η θέση δεν ήταν αυτό που περίμενε κανείς.

Τελευταίος αγώνας για το Πρωτάθλημα ήταν η Ανάβαση Πιτίτσας. Ένας εντός έδρας αγώνας για τον οδηγό της ΦΙΛΜΠΑ σε έναν αγώνα με πολλές συμμετοχές. Η τέταρτη θέση στον αγώνα δικαίωσε τον Σταύρο αφού το αυτοκίνητο έκανε τα δικά του και η ομάδα έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μπορέσει να τερματίσει στον αγώνα.

Μετά από 6 Αγώνες στο Πρωτάθλημα ίσως η Τρίτη θέση να αδικεί την προσπάθεια του Σταύρου. Βέβαια όμως μην ξεχνάμε και την Πρώτη θέση στην κατηγορία στην Ανάβαση Αρχαίας Αιγείρας με μια πολύ δυνατή εμφάνιση όπου μαζί με την εμφάνιση στην Ανάβαση Πιτίτσας έδωσαν την Τρίτη θέση στον θεσμό του Κυπέλλου.

Ο Σταύρος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την πλήρη ανανέωση του OPEL CORSA B KIT CAR, με το μηχανικό σύνολο να ανεβαίνει πολλά επίπεδα ώστε να είναι πλήρως ανταγωνιστικό του χρόνου για το Πρωτάθλημα αφού ο Αθλητής της ΦΙΛΜΠΑ θα ακολουθήσει και το φετινό Πρωτάθλημα Αναβάσεων που έχει προκηρύξει η ΟΜΑΕ.

Υποστηρικτές της φετινής του Σταύρου Χατούπη ήταν η PPG HELLAS, η ΦΙΝΟΜΑΣΙΝ – ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ (SATA,RUPES,SIKA) και φυσικά χορηγός επικοινωνίας το automotopatras.gr