Τι ήταν τελικά το Fiesta του “Μάριου”;

Πολύ συζήτηση έχει δημιουργήσει το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Πρόεδρος του ΣΟΑΑΑ Μάριος Ηλιόπουλος που μετείχε στην 2η Ανάβαση Καστανιάς.

Ενώ αρχικά ο Μάριο είχε δηλώσει πως θα τρέξει με το Peugeot 307 WRC τελικά έτρεξε με ένα Ford Fiesta R5 (???) όπως έγραφαν οι πίνακας με τις συμμετοχές.

Βέβαια όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο βουνό απόλαυσαν ένα μοναδικό θέαμα με ένα αυτοκίνητο φυσικά όχι προδιαγραφών R5 αλλά ενός καθαρόαιμου Formula Saloon Car. Οι “κακές γλώσσες” μιλούν για ένα γνήσιο Rally Cross αυτοκίνητο με ιπποδύναμη γύρο στους 700 ίππους.

Με τα λίγα που μπορούμε να καταλάβουμε (καθώς δεν ήμασταν από τους τυχερούς που είδαν το αμάξι από κοντά) το αμάξι δεν φοράει τον εργοστασιακό R5 κινητήρα αλλά έναν Cosworth με την τουρμπίνα κατά πάσα πιθανότητα να είναι μια BorgWarner EFR 8374 με δυνατότητα παροχής έως και 800 ίππους.

Αυτό που σίγουρα κρατάμε εμείς είναι το σπασμένο ρεκόρ της Ανάβασης που κατάφερε ο οδηγός και τα εντυπωσιακά περάσματα που ξεσήκωναν τους θεατές. Ελπίζουμε το συγκεκριμένο αμάξι να έχει έρθει στην κατοχή του “Μάριου” και πως σύντομα θα το ξαναδούμε σε Ελληνικούς Αγώνες, αφού δεν είδαμε “ξένη” ομάδα υποστήριξης αλλά την Melo Engineering που υποστηρίζει τον οδηγό τα τελευταία χρόνια.

ΦΩΤΟ : Marios iliopoulos Fan Club