Στο Προεδρικό Μέγαρο οι Έλληνες Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του F1 in Schools

Την Ελληνική ομάδα Infinite Racing των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, όπου πριν λίγες μέρες πήρε τον τίτλο στον παγκόσμιο τελικό του F1 In Schools, μεταξύ 39 ομάδων από 23 χώρες.

H  Infinite Racing κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με 852,3 βαθμούς, έναντι 837 της Infitude από την Αυστραλία και της Endeavour από την Γερμανία που κατετάγη 3η με 770,5 βαθμούς. Η άλλη ελληνική ομάδα που είχε προκριθεί στον παγκόσμιο τελικό, ηAeolus Racing πήρε την 7η θέση.

Οι ελληνικές ομάδες ήταν οι δύο φιναλίστ στους αγώνες αντίδρασης, τον οποίο κέρδισε η Infinite. Νωρίτερα στους αγώνες αυτόματης εκκίνησης η Infinite ήταν 4η και η Aeolus 4η. H Infinite, εκτός από τον παγκόσμιο τίτλοπήρε το πρώτο βραβείο για το site της, ενώ ήταν και η νικήτρια στους knock-out αγώνες.

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, στις νέες τεχνολογίες, στην Μηχανική και στα Μαθηματικά, καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων, προσωπικών και επαγγελματικών.

ΦΩΤΟ : 4troxoi