Σπασμένο πλευρό και πνευμοθώρακα είχε ο Alonso

Αρκετά πιο σοβαρά απ’ όσο νομίζαμε ήταν τα τραύματα του Fernando Alonso μετά το ατύχημα στη Μελβούρνη, καθώς ο Ισπανός είχε ένα σπασμένο πλευρό και πνευμοθώρακα, ενώ δεν ξέρει αν θα αγωνιστεί στην Κίνα

Μετά τις αρνητικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο Μπαχρέιν και απαγόρεψαν από τον Alonso τη συμμετοχή του στο Grand Prix που θα ξεκινήσει αύριο στην πίστα του Sakhir, o Ισπανός έδωσε την πλήρη αιτιολογία για αυτή την απόφαση των γιατρών, στην επίσημη συνέντευξη τύπου της FIA:

«Έχω ένα σπασμένο πλευρό και πονάω αρκετά, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι εύκολο να κοιμηθώ. Θα ήθελα να βρίσκομαι στο αυτοκίνητο και να διαπιστώσω κατά πόσο είναι δυνατό να οδηγήσω και να το ευχαριστηθώ. Καταλαβαίνετε ότι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, κάθε φορά που μπαίνεις στο αυτοκίνητο, παίρνεις ένα ρίσκο.

«Δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα τρέξω στην Κίνα, θα υπάρχουν κι άλλες εξετάσεις που θα πρέπει να γίνουν τις επόμενες 8-10 ημέρες. Μετά από αυτές, η FIA θα τις εξετάσει και πάλι, όπως έκαναν σήμερα. Η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα και εύχομαι όλα να είναι καλά. Θα δούμε τις επόμενες εξετάσεις.»

Επίσης, ο Alonso αποκάλυψε ότι σε εξετάσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα μετά το ατύχημα που είχε, φανερώθηκε ότι είχε εμφανιστεί πνευμοθώρακας, δηλαδή αέρας ανάμεσα στους πνεύμονες και στον θώρακα, κάτι που θα έφερνε ακόμη μεγαλύτερο ρίσκο σε ενδεχόμενη συμμετοχή του στο τριήμερο στο Μπαχρέιν:

«Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν καλά. Την Κυριακή είχα μερικούς πόνους στο γόνατο, αλλά κατά τα άλλα κανένα πρόβλημα και είχα το πράσινο φως από τους γιατρούς να φύγω από την πίστα. Την Δευτέρα είχα αρκετούς πόνους, αλλά τίποτα σοβαρό, γύρισα στην Ισπανία και ο πόνος συνεχιζόταν και χειροτέρευε, οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε αναλυτικές εξετάσεις.»

«Είχα έναν μικρό πνευμοθώρακα στον πνεύμονα, οπότε πήρα τις γνωματεύσεις των γιατρών για ξεκούραση και αποθεραπεία και στη δεύτερη εξέταση ο πνευμοθώρακας είχε φύγει, αλλά φανερώθηκε το πρόβλημα στα πλευρά.»

«Το ρίσκο είναι μεγάλο εξαιτίας της θέσης που πρέπει να πάρω στο αυτοκίνητο και υπάρχει ο κίνδυνος να προχωρήσει το σπάσιμο αυτό στον πνεύμονα. Δεν είναι ένα σπασμένο χέρι, αλλά είναι στο στήθος, όπου υπάρχουν αρκετά σημαντικά πράγματα.»

Ο οδηγός της McLaren ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του, μιλώντας για την απόφαση των γιατρών και για τα συναισθήματα που έχει για το γεγονός ότι δεν θα τρέξει στο Μπαχρέιν:

«Είμαι απογοητευμένος. Θέλω να τρέξω, αγαπώ το σπορ, οπότε όταν φτάνεις εδώ και δεν μπορείς ούτε να δοκιμάσεις είναι λυπηρό, αλλά και κατανοητό. Σέβομαι την απόφαση αυτή.

«Πέρασα μέρες που πονούσα πολύ στο σπίτι, αλλά ήμουν έτοιμος να αγωνιστώ παρά τους πόνους και να δουλέψω στο αυτοκίνητο, καθώς στο τέλος της ημέρας ο πόνος είναι ανεκτός, εάν δεν τον σκέφτεσαι αρκετά. Αλλά υπήρχε σοβαρός κίνδυνος.

ΠΗΓΗ : http://totalf1.gr/