Ράλλυ Σπριντ Λιβαδειάς (3-4/03): Σε «Ακροπολικά» Χώματα!

H επιστροφή μετά από περίπου 12 χρόνια της χωμάτινης ειδικής Ανάληψη προς Καρακόλιθο το διήμερο 3-4 Μαρτίου θα γίνει με το Ράλλυ Σπριντ Λιβαδειάς 2018, που διοργανώνει το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Φίλων Αυτοκινήτων Λιβαδειάς (Α.Λ.Φ.Α.Λ)» σε συνεργασία με την Α.Λ.Α.Λ (Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινητού Λαμίας) και αποτελεί τον 1ο φετινό γύρο του Πανελλήνιου Κυπέλου Χώματος, καθώς και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ιστορικών αυτοκινήτων.

Στην «ακροπολική» διαδρομή από την έξοδο του χωριού Ανάληψη προς την περιοχή Καρακόλιθου-Τσουκαλάδων (πάνω από το τούνελ) θα ακουστούν και πάλι οι ήχοι από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, σε μια πολυαναμενόμενη στιγμή για τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη περιοχή.

Κάθε αγωνιοζόμενος θα καλύψει την Ειδική τρείς φορές. Η αφετηρία της βρίσκεται 1,3 χλμ. μετά το χωριό Ανάληψη, και έχει μήκος 10,1 χλμ. Ξεκινάει με δύο φουρκέτες, αλλά στη συνέχεια γίνεται πιο γρήγορη με πολύ τεχνικές στροφές 2ας και 3ης ταχύτητας για περίπου 4-5 χιλιόμετρα. Προς το τέλος η ταχύτητα αυξάνει περισσότερο μ’ ένα φαρδύ κατηφορικό κομμάτι, που καταλήγει σ’ ένα γρήγορο δεξί άλμα μέσα σε δεξιά στροφή. Το Service Park του αγώνα βρίσκεται 8,4 χλμ. μετά το Stop της Ειδικής, στο Cafe-Bar «Κούρος». Το Σάββατο (3/03) το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατεία Λιβαδειάς η πανηγυρική εκκίνηση.

Επικοινωνία με την ΑΛΦΑΛ και πληροφορίες: Ζήκας Ηρακλής, τηλ. 6972.365332

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Χάρτης

Ωράριο

Συμμετοχές

Προσβάσεις ΕΔ