Πρωτιά στον Τελικό της Λαμίας για Μαργαρώνη – Αφαλωνιάτη

Το Ράλλυ Λαμίας ολοκληρώθηκε με κύριο χαρακτηριστικό τον άστατο καιρό που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των πληρωμάτων και νικητές τους Παναγιώτη Καμπύλη-Μάριο Τσαούσογλου.

Η αυλαία των αγώνων ράλλυ για το 2016 έπεσε στη Λαμία, όπου κατά τη διάρκεια του διημέρου 26-27 Νοεμβρίου διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο «Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας» (Α.Λ.Α.Λ.) το Ράλλυ Λαμίας, που αποτέλεσε ταυτόχρονα τον Τελικό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Ασφάλτου.

Ο Ανδρέας ΜΑργαρώνης με τον Μιχάλη Αφαλωνιάτη κατάφεραν και διακρίθηκαν ανάμεσα σε πολύ δυνατά πληρώματα παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Το Πατρινό πλήρωμα κατάφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου της C5/A6, αισθάνοντας βαθιά ικανοποίηση λόγο της πολύ δύσκολης πορείας μέχρι τον Αγώνα. Πέραν της πρώτης θέσης στην κατηγορία τους τους, το πλήρωμα κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση της F2 και στην 8η της Γενικής κατάταξης, κάτι που κάνει την νίκη τους ακόμα πιο σημαντική.

Το automotopatras.gr μίλησε με τον οδηγό Αντρέ Μαργαρώνη ο οποίος δήλωσε :

Ίσως ήταν ο πιο “ταλαιπωρία” Αγώνας της χρονιάς. Μετά το Παλλάδιο όπου το μοτέρ έκοψε μπιέλα και διελύθει, αποφάσισα με πείσμα να συμμετάσχω στον Τελικό έστω και την τελευταία στιγμή. Το ότι εκτός από οδηγός είμαι και μηχανικός του αυτοκινήτου μου στέρησε χρόνο από δοκιμές και αναγνωρίσεις, αφού έπρεπε να βρω “πράγματα” να δέσω το μοτέρ, να το δέσω, να το τοποθετήσω, να το χρονίσω, να το προγραμματίσω και φυσικά να το στρώσω, λύνοντας παράλληλα όλα τα θέματα που προέκυπταν κατά την διαδικασία (ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια στον Tsamis Thanasis ).

Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος από τον πραγματικό Αγώνα, αφού δεν κάναμε σχεδόν καθόλου δοκιμές ώστε να προλάβω να ετοιμάσω το αυτοκίνητο, ώστε να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του Αγώνα. Έτσι πήραμε το ρίσκο με τον Μιχάλη να λάβουμε μέρος στον Αγώνα σχεδόν απροετοίμαστοι. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε και απέδειξε πως αν επιμένεις πετυχαίνεις τον στόχο σου. Παρά τα προβλήματα του Σαββάτου καταφέραμε και τερματίσαμε πρώτοι στην κατηγορία μας. Αυτή λοιπόν είναι η μαγκιά στα ράλλυ που λέει και ο πατέρας μου….

ΦΩΤΟ : HUNTER ACTION PHOTOGRAPHYPHOTORALLYPRESS.GR