Πολύ δυνατές μάχες στον 2ο και 3ο Αγώνα για το HTTC

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 2ος και 3ος Αγώνας HTTC (Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης) στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, με τη συμμετοχή 28 οδηγών.

Οι οδηγοί χωρίστηκαν σε 4 βασικές κατηγορίες με την κατηγορία Stock να συγκεντρώνει 4 συμμετοχές, την Κατηγορία Sport όπου συμμετέχουν πολιτικά αυτοκίνητα, αποκλειστικά με ελαστικά Toyo Proxes R888 ή R8R, με 8 οδηγούς, την κατηγορία Extreme με 5 οδηγούς και την κατηγορία Formula Saloon που προσέλκυσε τη συμμετοχή 11 οδηγών (7 Ατμοσφαιρικά και 4 Turbo).

Το Αγωνιστικό Πρόγραμμα ξεκίνησε με τον Τεχνικό και Διοικητικό Έλεγχο των Αυτοκινήτων και των Οδηγών αντίστοιχα, ενώ σειρά πήρε το warm up για όλες τις κατηγορίες, μετά την απαραίτητη ενημέρωση από τον Αλυτάρχη του Αγώνα κ. Στέλιο Καγιάφα και των Εκπρόσωπο του HTTC κ. Νέστωρας Κομποθανάση.

Στο καθαρά Αγωνιστικό κομμάτι για την κατηγορία Stock το βάθρο ήταν ίδιο και για τον 2ο αλλά και για τον 3ο Αγώνα για το HTTC. Ο ΣΙΑΦΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ με VW GOLF επικράτησε με σχετική άνεση του ΚΑΡΥ∆Η ΝΙΚΟ με MG TF 160. Το βάθρο συμπλήρωσε ο ΠΑΛΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με VW GOLF 1.4T. Στον 3ο Αγώνα είχαμε και την συμμετοχή του ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΥ με MITSUBISHI LANCER EVO X ο οποίος ήταν η μοναδική συμμετοχή για την Κλάση Α.

Για την Κατηγορία SPORT και την κλάση Γ στον 2ο Αγώνα νικητής ήταν ο ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ με PEUGEOT 106 RALLYE για μόλις 0,4 του δευτερολέπτου απέναντι στον πάντα μάχιμο ΦΑΣΣΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ με PEUGEOT 106 RALLYE που κατέκτησε την δεύτερη θέση. Στο τρίτο σκαλί ανέβηκε ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ με PEUGEOT 106 RALLYE. Ο ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ με TOYOTA COROLLA τερμάτισε τέταρτος, πέμπτος ο ΨΑΡΡΟΣ ΙΣΙ∆ΩΡΟΣ με PEUGEOT 106 RALLYE, έκτος ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ με PEUGEOT 106 RALLYE και έβδομος ο ΜΙΧΑΛΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ με HONDA CRX. Για τον τρίτο Αγώνα η κατάταξη δεν άλλαξε.

Στην Κατηγορία EXTREME τα θέμα και οι μάχες ήταν πιο έντονες. Νικητής στον 2ο Αγώνα αναδείχθηκε ο ΠΙΤΤΑΡΑΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ με το ιδιαίτερο HONDA S 2000, ενώ την δεύτερη θέση κέρδισε ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙ∆ΗΣ ΙΟΡ∆ΑΝΗΣ από την Κατερίνη με το ανανεωμένο του SKODA FABIA. Την τρίτη θέση την κέρδισε ο ΓΑΖΕΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ με το πανέμορφο SUBARU IMPREZA WRX STI. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο  ΨΑΡΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ με TOYOTA YARIS, στην Πέμπτη ο ΤΣΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με PEUGEOT 106 RALLYE και στην έκτη ο ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με ένα RENAULT CLIO RS. Ο 3ος Αγώνας είχε λιγότερες συμμετοχές λόγο και κάποιον εγκαταλείψεων. Ο ΓΑΖΕΤΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ με SUBARU IMPREZA WRX STI ήταν νικητής αυτήν την φορά με δεύτερο τον ΠΙΤΤΑΡΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟ με HONDA S 2000. Το τρίτο σκαλί αυτή την φορά ανήκει στον ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ με RENAULT CLIO RS.

Στην Saloon για τα ατμοσφαιρικά είχαμε πολύ δυνατό θέαμα και μάχες με τον Πατρινό ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ με το εντυπωσιακό MAZDA RX8 να παίρνει την νίκη στον 2ο Αγώνα αφήνοντας στο δεύτερο σκαλί τον ΣΟΛ∆ΑΤΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ με την κούκλα ALFA ROMEO GTAM και στο τρίτο τον ΠΑΠΑΜΑΡΚΟ ΓΙΑΝΝΗ με BMW 320 E21. Στον τρίτο Αγώνα τα πράγματα ήταν διαφορετικά και ο τρίτος έγινε πρώτος αφού «έβαλε το κεφάλι κάτω». Έτσι την νίκη εδώ πήρε ο ΣΟΛ∆ΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ με ALFA ROMEO GTAM, την δεύτερη θέση ο ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ με MAZDA RX8 και την Τρίτη θέση ο ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ με BMW 320 E21.

Στην Saloon Turbo για τον 2ο Αγώνα ο ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ με το πολύ δυνατό MITSUBISHI LANCER πήρε την νίκη, αφήνοντας τον ΛΕΚΑΚΗ ΚΩΝ/ΝΟ με LANCIA DELTA INTEGRALE και τον ΤΣΟΥΚΑΛΑ ∆ΙΟΝΥΣΗ με ΤΟΥΟΤΑ COROLLA AE στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Για τον τρίτο Αγώνα νικητής ήταν και πάλι ο ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ με MITSUBISHI LANCER ενώ δεύτερος τερμάτισε ο ΛΕΚΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ με LANCIA DELTA INTEGRALE.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε το 2017 να δούμε ένα πολύ πιο δυνατό HTTC αφού η ταπεινή μας άποψη είναι πως τέτοιου είδους Αγώνες είναι οι «Ακαδημίες» του Μηχανοκίνητου αθλητισμού. Και του χρόνου.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Σύντομα πολύ Φωτογραφικό Υλικό ΕΔΩ