Πήρε το “ΟΚ” το ΚΤΕΛ Αχαίας για τον νέο Σταθμό

Με την τελική έγκριση να δίνετε, αν και καθυστερημένα, για τον νέο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων, η Διοίκηση του ΚΤΕΛ Αχαίας προχωρά άμεσα στην υλοποίηση της σχετικής μελέτης η οποία υπάρχει στα συρτάρια εδώ και πολύ καιρό.
Ο νέος Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων θα γίνει στις πρώην εγκαταστάσεις των “Μύλων Αγ. Γεωργίου” στην γωνία της Νόρμαν και της Οθώνος Αμαλίας. Η έκδοση της σχετικής Οικοδομικής Άδειας ίσως και έχει έρθει στα χέρια του Προέδρου του ΔΣ της ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ Α.Ε. κ. Μανωλόπουλου.
Τα αισιόδοξα αλλά όχι επιπόλαια σενάρια αναφέρουν πως μέσα στο 2017 ο νέος Σταθμός θα είναι έτοιμος και λειτουργικός 100%, αφού ένας χρόνος είναι αρκετός για την υλοποίηση του έργου.
Η χωροθέτηση του νέου Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων στην περιοχή των πρώην Μύλων, στο οικονομικό τετράγωνο που περικλείεται μεταξύ των οδών Νόρµαν, Οθωνος-Αµαλίας, Αστιγγος και Σανταρόζα, θα περιλαμβάνει:
-∆ύο στέγαστρα για τις αφίξεις και αναχωρήσεις των οχημάτων καθώς και πάρκινγκ στον ακάλυπτο χώρο αλλά και
– αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου με αίθουσα αφίξεων – αναχωρήσεων, αποθήκες δεµάτων, εκδοτήρια εισιτηρίων, καφετέρια – µπαρ και γραφεία.
Είναι βέβαιο πως ο υπάρχον σταθμός της Πάτρας δεν είναι και ότι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η πόλη μας και πρέπει άμεσα αυτό να αλλάξει. Με τον υπερσύγχρονο στόλο οχημάτων που διαθέτει η ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ Α.Ε. είναι κρίμα να μην πραγματοποιηθεί η κατασκευή του νέου σταθμού άμεσα ώστε οι επισκέπτες στην Πάτρα αλλά και οι Πατρινοί ταξιδιώτες να εξυπηρετούνται ακόμα καλύτερα. Υπενθυμίζουμε πως το ΚΤΕΛ μεταφέρει ετησίως πάνω από 1.000.000 επιβάτες εντός και εκτός Νομού.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η Διοίκηση γιορτάζει σιωπηλά το γεγονός και τρέχει τις διαδικασίες για την άμεση έναρξη του έργου.
11