Παραιτήθηκε και ο Μακρινός από την ΕΠΑ

Η Επιτροπή Αγώνων της ΟΜΑΕ έκανε δεκτή την παραίτηση του μέλους της Επιτροπής Ασφαλείας κ. Εμμανουήλ Μακρινού, την οποία υπέβαλλε λόγω διαφωνίας του «με αποφάσεις της Επιτροπής Ράλλυ» και «με τις Προκηρύξεις των Πρωταθλημάτων και Κυπέλλων του 2018».

Η ΕΠΑ, με αφορμή τις άκρως προσβλητικές τοποθετήσεις του κ. Μακρινού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο ακροατήριο του τερματισμού και της τελετής απονομής των επάθλων του Ράλλυ Κένταυρος 2017, που προηγήθηκαν της πρόσκλησής του ενώπιον της ΕΠΑ και εν συνεχεία της παραίτησής του, αισθάνεται την ανάγκη να τοποθετηθεί για όσα ο κ. Μακρινός δημοσίως της καταλογίζει – μη σεβόμενος τις βασικές αρχές διαλόγου, την αναγκαιότητα της διερεύνησης ενός ζητήματος πριν την δημόσιά του τοποθέτηση, και πόσω μάλλον την Ομοσπονδία που για ένα χρόνο υπηρετούσε.

Με αφορμή τη ματαίωση του 5ου Athens Rally Sprint, στον «Άγιο Μερκούριο», ματαίωση που παρά τις προσπάθειες της ΕΠΑ και του Σωματείου έκαναν αναπόφευκτη λόγοι άμεσης κοινωνικής ανάγκης σε μια στιγμή εθνικής τραγωδίας, η Επιτροπή Αγώνων βρέθηκε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη συνθήκη σχετικά με τη βαθμολόγηση των αγωνιζόμενων που διεκδικούσαν τους τίτλους του Κυπέλλου Ασφάλτου 2017.

Δεδομένης της έλλειψης πρόβλεψης στην Προκήρυξη, η ΕΠΑ έκρινε ότι θα ήταν άδικο προς αγωνιζόμενους που είχαν συμπληρώσει τις προδιαγραφές της Προκήρυξης να τους αφαιρέσει αγώνες, όπως προέβλεπε η πρόταση του κ. Μακρινού.

Το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε η ΕΠΑ, χωρίς ποτέ να έχει διεκδικήσει για τον εαυτό της το αλάθητο, απέχει πολύ από τον χαρακτηρισμό «παράγκα», τον οποίο ο κ. Μακρινός της απέδωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο παραπάνω χαρακτηρισμός αποδίδει στην ΕΠΑ τάσεις μεροληψίας υπέρ αγωνιζόμενων και εις βάρος άλλων, κατηγορία που στερείται βάσης ή σοβαρότητας, και μοιραία εγείρει το ερώτημα για ποιον λόγο ο κ. Μακρινός δεν είχε αντιληφθεί τέτοιες τάσεις όντας επί ένα χρόνο μέλος της Επιτροπής Ασφαλείας.