Με κάταγμα στο πόδι ο μηχανικός, 50000 ευρώ πρόστιμο στην Ferrari

Στο δεύτερο pit stop του Kimi Raikkonen κατά την διάρκεια του Grand Prix του Μπαχρέιν κάτι πήγε στραβά με το αυτοματοποιημένο σύστημα της Ferrari το οποίο έδωσε λανθασμένα το πράσσινο φως στον Kimi Raikkonen να ξεκινήσει ενώ ακόμα δεν είχε αλλαχτεί το πίσω αριστερά ελαστικό.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρασύρει τον Francesco Cigarini, που προσπαθούσε να βγάλει το παλιό ελαστικό και να του προκαλέσει πολλαπλά κατάγματα στο αριστερό πόδι.
Αμέσως ο Ιταλός μεταφέρθηκε στο BDF Hospital του Μπαχρέιν, όπου του έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις αλλά και επέμβαση, η  οποία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη.
«Η επέμβαση πήγε καλά,» έγραψε στο Instagram. «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους ρώτησαν και ανησύχησαν για μένα. Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ.»
Ο Kimi σχολίασε: «Γρήγορα περαστικά φίλε».
Η Ferrari έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρει τι πήγε στραβά με το αυτοποιημένο σύστημα του pit stop που έδωσε το πράσινο φως ώστε να φύγει ο Raikkonen, την ώρα που είχαν αλλαχτεί μόνο οι τρεις από τους τέσσερις τροχούς.
Εκτός του ότι ο Raikkonen εγκατέλειψε τον Αγώνα αφού απαγορεύεται να μην έχεις 4 ίδια ελαστικά στο μονοθέσιο σου, η FIA επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ιταλική ομάδα για αυτό το λάθος της, λίγο μετά το πέρας του αγώνα.